Ένσταση για 4 υποψήφιους στις κοινότητες Καρπάθου

Ένσταση για 4 υποψήφιους στις κοινότητες Καρπάθου

Ένσταση για 4 υποψήφιους στις κοινότητες Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 779 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα θα δικαστεί από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου η ένσταση που έχει καταθέσει ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ» κ. Μιχάλης Φελλουζής αναφορικά με την ανακήρυξη, τεσσάρων υποψηφίων του σε κοινότητες της Καρπάθου, ως αναπληρωματικά μέλη, εξαιτίας – όπως τονίζεται- εσφαλμένου υπολογισμού του εκλογικού μέτρου.

Και αυτή η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στις 14 Δεκεμβρίου 2023, όμως, λόγω της στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, αναβλήθηκε για τις 25 Ιανουαρίου 2024.

Η ένσταση, η οποία κατατέθηκε δια της δικηγόρου κας Καλλιόπης Οικονόμου, στρέφεται κατά της επίσημης απόφασης (17/2023) του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) με την οποία έγινε η ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των πρόσφατων δημοτικών εκλογών για την Κάρπαθο, κατά του επικεφαλής της παράταξης «ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ» κ. Μιχαήλ Μανωλάκη, αλλά και τεσσάρων συμβούλων που έχουν εκλεγεί ως τακτικά μέλη στις κοινότητες Μεσοχωρίου, Μενετών, Βωλάδας και Απερίου.

Με αυτήν ζητείται από το δικαστήριο να διορθωθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, να διανεμηθούν ορθά οι έδρες σύμφωνα με το εκλογικό μέτρο στις κοινότητες Μεσοχωρίου, Μενετών, Βωλάδας και Απερίου, να κηρυχθούν ως τακτικά μέλη σε αυτές οι υποψήφιοι του κ. Φελλουζή και να ακυρωθεί η ανακήρυξη (ως τακτικά μέλη) των αντίστοιχων υποψηφίων του συνδυασμού «ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ», για τις ίδιες κοινότητες.

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού