Εκδήλωση για γονείς με θέμα τη βία μεταξύ ανηλίκων

Εκδήλωση για γονείς με θέμα τη βία μεταξύ ανηλίκων

Εκδήλωση για γονείς με θέμα τη βία μεταξύ ανηλίκων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1037 ΦΟΡΕΣ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ρόδου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΙΟΔΟΣ» διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Βία μεταξύ ανηλίκων – παράγοντες που οξύνουν το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια», με εισηγήτρια την Ιωάννα Μαρίνου, επιστημονική Υπεύθυνη του κέντρου.

Η τελευταία δεκαετία βρίσκει γονείς και παιδιά απέναντι σε μια έξαρση περιστατικών βίας, εντός κι εκτός σχολείου, με τον όρο bullying να χρησιμοποιείται πια σχεδόν καθημερινά, με τους περισσότερους ανήλικους να είναι το λιγότερο παρατηρητές –αν όχι θύματα ή θύτες- και τους γονείς σε απόγνωση, χωρίς τις κατάλληλες γνώσεις τρόπου αντιμετώπισης του προβλήματος αλλά και χωρίς «εργαλεία» που να παρέχονται όπως χρειάζεται σε μια οργανωμένη κοινωνία.

Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους γονείς την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο 6ο Δημοτικό σχολείο, σε μια συζήτηση για τις αιτίες αλλά και τις προτάσεις για αντιμετώπιση του φαινομένου και των επιπτώσεών του στα παιδιά.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας