Τ.Ε. ΚΚΕ Νότιας Δωδεκανήσου: "Να δοθούν άμεσα λύσεις στις τραγικές ελλείψεις στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού στη Ρόδο"

Τ.Ε. ΚΚΕ Νότιας Δωδεκανήσου: "Να δοθούν άμεσα λύσεις στις τραγικές ελλείψεις στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού στη Ρόδο"

Τ.Ε. ΚΚΕ Νότιας Δωδεκανήσου: "Να δοθούν άμεσα λύσεις στις τραγικές ελλείψεις στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού στη Ρόδο"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 875 ΦΟΡΕΣ

Από την τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η πλήρης απαξίωση του ευαίσθητου τομέα της Πρόνοιας από την κυβέρνηση και η εγκατάλειψη των δομών της, έχουν φτάσει στο όρια των σωματικών και ψυχικών αντοχών το προσωπικό στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού στη Ρόδο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ν. Αιγαίου. Έχουν προκαλέσει ανάλογες επιπτώσεις στις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων παιδιών.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την επίσκεψη στη δομή, κλιμακίου του ΚΚΕ με τους Γιάννη Αγγέλου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου, τη Μαρία Χατζηγιάννη περιφερειακή σύμβουλο και Τάσο Γιουρούκογλου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ν.Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, η τραγική υποστελέχωση της δομής καθιστά αδύνατη την ασφαλή κάλυψη με επαρκείς βάρδιες, για την φροντίδα των παιδιών που φιλοξενούνται. Το πρόβλημα αυτό οδήγησε πρόσφατα τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στον Εισαγγελέα.

Ενα σημαντικό μέρος του προσωπικού είναι οι συμβασιούχοι λόγω COVID, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 30 Ιουνίου 2024 και η κυβέρνηση αρνείται την μονιμοποίησή τους, παρ’ όλο που σε περίπτωση απόλυσής τους, η λειτουργία των δομών θα είναι αδύνατη.

Επίσης εδώ και ένα μήνα δεν υπάρχουν προμήθειες για τη σίτιση, λόγω αρνήσεων των προμηθευτών να υπογράψουν ετήσια σύμβαση με τη Διοίκηση, με αποτέλεσμα να στηρίζεται η σίτιση των παιδιών σε ό,τι μπορεί να εξασφαλιστεί από δωρεές και φιλανθρωπίες!

Ακόμη και προμήθειες φέρνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από τα σπίτια τους, -παρά τις περιορισμένες οικονομικές τους δυνατότητες, λόγω ακρίβειας και χαμηλών μισθών- οι οποίοι δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα μείνουν νηστικά τα παιδιά που φροντίζουν!

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»