Φλας στο παρελθόν, 1964: Εζητήθη δεύτερον πλοίον και ελικόπτερον προς κάλυψιν των εκλογικών αναγκών

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εζητήθη δεύτερον πλοίον και ελικόπτερον προς κάλυψιν των εκλογικών αναγκών

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εζητήθη δεύτερον πλοίον και ελικόπτερον προς κάλυψιν των εκλογικών αναγκών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 334 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 28 Ιανουαρίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3840

ΕΖΗΤΗΘΗ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΛΟΙΟΝ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΝ ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΨΙΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Διά τηλεγραφήματα της Νομαρχίας προς το Υπουργείον Εσωτερικών, εζητήθη όπως αντί του ενός πλοίου του Βασ. Ναυτικού το οποίον είχε τεθή εις την διάθεσιν της Νομαρχίας κατά τας παρελθούσας βουλευτικάς εκλογάς, διά την έγκαιρον προώθησιν του εκλογικού υλικού και αποστολή των δικαστικών αντιπροσώπων εις τας νήσους, αποσταλούν διά τας επικειμένας βουλευτικάς εκλογάς της 16ης Φεβρουαρίου, δύο πλοία.

Διά του ιδίου τηλεγραφήματος προτείνεται όπως, ει δυνατόν, αντί του ενός πλοίου τεθή εις την διάθεσιν της Νομαρχίας ελικόπτερον προς κάλυψιν των εκτεταμένων αναγκών του βορείου και νοτίου νησιωτικού συγκροτήματος.

Εξ άλλου υπό της Νομαρχίας εζητήθη όπως οι διορισθησόμενοι εις την εκλογικήν περιφέρειαν Δωδεκανήσου δικαστικοί αντιπρόσωποι ειδοποιηθούν αρμοδίως και μεταβούν κατ’ ευθείαν εις τους τόπους ενασκήσεως των καθηκόντων των, αντί να διέλθουν εκ της έδρας των εφόρων των δικαστικών αντιπροσώπων, οπότε θα καταστή προβληματική η έγκαιρος μετάβασίς των εις τους τόπους διορισμού των ελλείψει μέσων και χρόνου.

ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ Ε. ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΜΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΕΔΑΪΤΑΣ
Προχθές οι υποψήφιοι της Εθνικής Παρατάξεως επεσκέφθησαν τας κοινότητας Απολακκιάς, Αρνίθας, Ιστρίου, Προφύλιας, Κατταβιάς, Λαχανιάς, Μεσαναγρού, Βατίου και Γενναδίου, όπου και έτυχον θερμοτάτης υποδοχής και όπου ωμίλησαν ενώπιον πυκνών συγκεντρώσεων πολιτών τονίσαντες ότι μόνον η Εθνική παράταξις εγγυάται σταθερότητα οικονομικήν και εθνικήν ασφάλειαν, καθώς και δουλειά και ικανοποιητικάς αμοιβάς εις όλους.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ
Ενώπιον συγκεντρώσεως αποτελουμένης κατά το πλείστον από οπαδούς της ΕΔΑ ωμίλησαν χθες εις τον κινηματογράφον «Ολύμπια» οι υποψήφιοι της Ε.Κ.
Κατά τας ομιλίας εχειροκρότουν μόνον ολίγοι νέοι, ανήκοντες εις την κλίκαν του κόμματος.

Ο υποψήφιος κ. Κουντούρης ομιλών προς τους ακροατάς, απηύθυνε χαιρετισμόν προς τον αδελφό ελαΐτικο λαό και ετόνισεν ότι «αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι της ΕΔΑ, είμαστε εμείς στο πλευρό σας και είναι τιμή μας.

Ο υποψήφιος κ. Ζίγδης, ομιλών επετέθη κατά εκείνων που κλονίζουν το νόμισμα. Εν συνεχεία επεχείρησε να δικαιολογηθή διά την διάθεσιν πιστώσεων δυόμισυ εκατομμυρίων δραχμών εις την κοινότητα Λίνδου, ιδιαιτέραν πατρίδα του, ενώ εις τας άλλας κοινότητας ουδέν έδωσε.

Αναφερόμενος εις το θέμα του Λιμένος Ρόδου ισχυρίσθη ότι ενεγράφη πίστωσις διά το έργον ενώ τούτο είναι ανακριβές δεδομένου ότι επί 63 απαιτουμένων εκατομμυρίων διετέθη εις τα χαρτιά, μόνον ένα εκατομμύριον.

ΔΙΩΡΙΣΘΗΣΑΝ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΣ ΔΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΚΛΟΓΕΙΣ
Δι’ αποφάσεως της Νομαρχίας διωρίσθησαν ερμηνείς της τουρκικής γλώσσης εις 12 εκλογικά τμήματα της Ρόδου, δύο των Τριαντών και 10 της νήσου Κω προς διευκόλυνσιν των μουσουλμάνων εκλογέων των αγνοούντων την ελληνικήν γλώσσαν κατά την άσκησιν του ελληνικού αυτών δικαιώματος την 16ην Φεβρουαρίου.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΡΥΘΜΙΣΙΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Υπό του Δήμου Ρόδου καλούνται οι κάτωθι όπως παρουσιασθούν αμέσως εις το Τμήμα Μητρώων Αρρένων του Δήμου προς τακτοποίησιν στρατολογικών ζητημάτων.

Τσανάκας Αθανάσιος του Ηλία, Κατσιμπρής Γεώργιος του Νικολάου, Καλαθενός Στέργος του Εμμανουήλ, Κάλφας Ελευθέριος του Ιωάννου και Κατσουράκης Νικήτας του Αναστασίου.
Δέον να σημειωθεί ότι εάν οι ανωτέρω δεν παρουσιασθούν θα διαγραφούν εκ των Μητρώων Αρρένων.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...