Το 4ο ΓΕΛ Ρόδου διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Προκλήσεις στην Εκπαιδευτική Πραγματικότητα»

Το 4ο ΓΕΛ Ρόδου διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Προκλήσεις στην Εκπαιδευτική Πραγματικότητα»

Το 4ο ΓΕΛ Ρόδου διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Προκλήσεις στην Εκπαιδευτική Πραγματικότητα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1223 ΦΟΡΕΣ

Οι αλλαγές που σημειώθηκαν στην εκπαίδευση εξαιτίας της πανδημίας και της ραγδαίας εξέλιξης των νέων τεχνολογιών επέδρασαν στις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, στην επικοινωνία και τη συνεργασία στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Επηρέασαν τη διάθεση των εκπαιδευτικών και τα κίνητρα των μαθητών για μάθηση και δημιούργησαν άγχος και επαγγελματική εξουθένωση στους εκπαιδευτικούς. Η νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα απαιτεί νέες δεξιότητες, ανθεκτικότητα στο άγχος, προσαρμογή στην αλλαγή και ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων.

Αναγνωρίζοντας αυτές τις ανάγκες και προκλήσεις, το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Προκλήσεις στην Εκπαιδευτική Πραγματικότητα» το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, στις 10:00π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου ΓΕΛ στην Ανάληψη.

Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι η Δρ. Μουλά Ευαγγελία, σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Α’ Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, με θέμα εισήγησης «Μια ματιά στην εξουθένωση των εκπαιδευτικών εκ των έσω», η κα Σύβακα Τριανταφυλλιά, σύμβουλος Εκπαίδευσης Γαλλικής Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής, Λέσβου, Σάμου και Χίου, πρέσβειρα eTwinning Δυτικής Θεσσαλονίκης, με θέμα εισήγησης «Συνεργατικά σενάρια και βέλτιστες πρακτικές: κατευθυντήριες οδηγίες για ένα δημιουργικό εκπαιδευτικό περιβάλλον» και ο Δρ. Καρπούζης Κώστας, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα εισήγησης «Τεχνητή νοημοσύνη: Ένας εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή και υλικό για τα μαθήματά μας».

Οι εισηγήσεις αυτές θα πλαισιωθούν από εργαστήρια, στα οποία κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με τη χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων που εμπλουτίζουν τη διδασκαλία.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εργαστήρια:
Μουλά Ευαγγελία «Εμπλουτίζοντας τη διδασκαλία μέσω επαυξημένης πραγματικότητας (arturor)»

Σύβακα Τριανταφυλλιά «Εργαστήριο Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Εργαλείων: Συνεργατικά Σενάρια, Web 2.0 Εφαρμογές και eTwinning για ένα Δυναμικό Περιβάλλον Μάθησης»

Καρπούζης Κώστας «Ένας εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή: υλικό για τα μαθήματά μας με το Microsoft Copilot»
Για την παρακολούθηση των εργαστηρίων απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfquZqc49XhFC78MA6ZUe9EIZcNq5wZ5Aa_5tYb5PAVxC4fPQ/viewform?usp=sharing
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του σχεδίου Erasmus «Η Επαγγελματική εξουθένωση των εκπαιδευτικών και η νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα ως πρόκληση συνεργασίας και επαγγελματικής ενδυνάμωσης» 2021-1-EL01-KA220-SCH-000031629, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Στο σχέδιο συμμετέχουν σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί από Ελλάδα (Πάντειο Πανεπιστήμιο, ICON), Ιταλία (Liceo Scientifico Statale N. Copernico), Νορβηγία (Fyllingsdalen vgs), Γεωργία (Umbrella) και Λιθουανία (Joniskio Association of the Directors of Education Institutions), υπό τον συντονισμό του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου