Γ. Χατζημάρκος: «Το υδατοδρόμιο θα το κάνουμε ό,τι και να γίνει. Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τη δουλειά σου»

Γ. Χατζημάρκος: «Το υδατοδρόμιο θα το κάνουμε ό,τι και να γίνει. Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τη δουλειά σου»

Γ. Χατζημάρκος: «Το υδατοδρόμιο θα το κάνουμε ό,τι και να γίνει. Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τη δουλειά σου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2790 ΦΟΡΕΣ

Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος για το θέμα που αποκάλυψε η «Ροδιακή», μιλώντας χθες το πρωί στον Real Voice 99,5 και την Ρένα Παυλάκη, σχετικά με την άρνηση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων να εγκρίνει τη χωροθέτηση υδατοδρομίου στο Μανδράκι, στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου (ΝΟΡ), με το σκεπτικό ότι «η αιτούμενη δραστηριότητα θα προκαλέσει βλάβη σε ένα από τα πλέον προβεβλημένα σημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ρόδου και του ιστορικού τόπου του Μανδρακιού, που περιλαμβάνει τον αρχαίο Πολεμικό Λιμένα το Φρούριο του Αγίου Νικολάου αλλά και σημαντικά νεότερα μνημεία».

Κληθείς ο περιφερειάρχης να σχολιάσει την απόφαση, δήλωσε:
«Ομολογουμένως είναι δύσκολος ο σχολιασμός αυτής της απόφασης. Θα πω μόνο ότι είναι μία ακόμη απόδειξη ότι σε αυτή τη χώρα, το να προσπαθείς να κάνεις το σωστό, γενικά το να προσπαθείς να κάνεις κάτι, δεν είναι τόσο εύκολο όσο λέγεται ότι είναι.

Δεν είναι καθόλου εύκολο. Λυπάμαι πάρα πολύ. Είναι αυτά τα οποία πρέπει ν’ αλλάξουμε. Εμείς δουλεύουμε με πολύ σεβασμό απέναντι σε όλους τους άλλους Οργανισμούς και Υπηρεσίες.

Νομίζω, ότι η αρνητική απάντηση της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων για τη χωροθέτηση του υδατοδρομίου, ήρθε από άποψη. Θα μελετήσουμε την απάντηση και θα δούμε η άρνηση αυτή πού εδράζεται».

Σε ερώτηση για το τι πρόκειται να γίνει από εδώ και στο εξής, μετά την άρνηση της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων, ο περιφερειάρχης απάντησε:

«Το υδατοδρόμιο θα το κάνουμε, ό,τι και να γίνει. Δεν μπορώ να σας πω ότι θα γίνει εκεί, στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά θα γίνει».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ένα από τα επιχειρήματα της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων είναι ότι έχει δοθεί ήδη άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου στη νέα Μαρίνα της Ρόδου, γεγονός που προκαλεί έκπληξη ως σκεπτικό, διότι στην περίπτωση της Μαρίνας, η άδεια έχει δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία.

Παρατηρείται έτσι το πρωτοφανές, φορέας του Δημοσίου (ΕΝΜ) να απαντά σε Δημόσιο Φορέα (ΠΝΑΙ) και να του αρνείται την υλοποίηση ενός έργου, επειδή αντίστοιχο έργο πρόκειται να κατασκευάσει ένας ιδιώτης!

Ειδικότερα, στην απόφαση της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων αναφέρεται ότι

«Οι νόμιμοι διαχειριστές άλλωστε, έχουν ήδη λάβει έγκριση λειτουργίας υδατοδρομίου στην περιοχή της νέας Μαρίνας Ρόδου σύμφωνα με την με Α.Π. ΥΠΠΟ/464463/20-11-2023 (ΑΔΑ 6ΝΠΒ46ΝΚΟΤ-1Ο5) Απόφαση που υπογράφει με εντολή υπουργού η Γενική Δ/νση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού, σε απόσταση μικρότερη των 2 χλμ. από την αιτούμενη θέση».

Επιπλέον, το υδατοδρόμιο δεν αποτελεί χερσαία εγκατάσταση, υπό την έννοια αυτή, εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου. Σύμφωνα με το σκεπτικό της ΕΝΜ, ότι τα υδροπλάνα θα προκαλέσουν βλάβη στα πέριξ του Μανδρακίου μνημεία, θα πρέπει να απαγορευτεί και ο ελλιμενισμός ημεροπλοίων και λοιπών σκαφών στο Μανδράκι!

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας