Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 70χρονος για τη φωτιά στο οικόπεδό του

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 70χρονος για τη φωτιά στο οικόπεδό του

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 70χρονος για τη φωτιά στο οικόπεδό του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5461 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 70χρονος που είχε συλληφθεί για τη φωτιά που είχε βάλει σε οικοπεδικό του χώρο, και ο οποίος αρνήθηκε την κατηγορία δηλώνοντας ότι ήθελε να κάψει κλαδιά.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 70χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο.

Έτσι, χθες το πρωί, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Αριστείδη Τσάτσο, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος αναφέρθηκε αρχικά στην επαγγελματική αλλά και την εθελοντική δραστηριότητα που έχει στο νησί μας εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς και στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγεία του.

Ο ίδιος αναφορικά με το περιστατικό της φωτιάς δήλωσε, πως την έβαλε με σκοπό να καούν μόνο κλαδιά, και επισήμανε ότι δίπλα από το σημείο υπήρχε νερό – αντλία, λάστιχο ενώ τις αμέσως προηγούμενες ημέρες είχε βρέξει αρκετά στην περιοχή, οπότε και το έδαφος ήταν ακόμη βρεγμένο.

Σε ό,τι αφορά τον υπόλοιπο χώρο του οικοπέδου του, είπε ότι αυτά που βρίσκονται εκεί, δεν είναι σκουπίδια αλλά ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία είχε συλλέξει ακριβώς για να μην καούν αλλά να τα ανακυκλώσει ο ίδιος, καθώς διαθέτει και τα μηχανήματα και τη γνώση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 70χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, όλα ξεκίνησαν την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 στις 2 το μεσημέρι οπότε και ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου για φωτιά στο 17ο χιλιόμετρο Ρόδου – Λίνδου κοντά στου Τραγουνού.

Όταν οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, διαπίστωσαν, ότι σε ιδιόκτητο οικοπεδικό χώρο του 70χρονου, όπου βρίσκονταν πλαστικά, χαρτικά, και γενικότερα απορρίμματα και υπολείμματα καλλιεργειών, υπήρχε φωτιά.

Συγκεκριμένα, υπήρχαν διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς στον σωρό των απορριμμάτων, από τις οποίες και έβγαινε πυκνός καπνός.

Με τη βοήθεια χωματουργικών μηχανημάτων του δήμου Ρόδου οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, ενώ συνελήφθη ο 70χρονος ιδιοκτήτης του χώρου και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών