Προφυλακίστηκε 43χρονος που επιχείρησε να διαρρήξει για δεύτερη φορά το ίδιο σπίτι

Προφυλακίστηκε 43χρονος που επιχείρησε να διαρρήξει για δεύτερη φορά το ίδιο σπίτι

Προφυλακίστηκε 43χρονος που επιχείρησε να διαρρήξει για δεύτερη φορά το ίδιο σπίτι

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 890 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 43χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού όταν επιχείρησε να διαρρήξει για δεύτερη φορά την ίδια κατοικία, όμως έγινε αντιληπτός και τότε διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει μία ληστεία αλλά και άλλες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Σε βάρος του 43χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το πρωί συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Αριστείδη Τσάτσο προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος αποδέχτηκε τις πράξεις του και δήλωσε πως η ανέχεια τον οδήγησε στις πράξεις του αυτές, καθώς δεν έχει ούτε σπίτι και μένει στο αυτοκίνητό του.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 43χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η «αντίστροφη μέτρηση» για τον 43χρονο ξεκίνησε στις 24 Ιανουαρίου 2024 τα ξημερώματα, οπότε και μετέβη σε κατοικία στην Ιαλυσό, όπου παραβίασε την πόρτα και επιχείρησε να εισέλθει μέσα στο οίκημα.

Όμως, για κακή του τύχη, έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και τράπηκε σε φυγή, ενώ το περιστατικό καταγγέλθηκε στους Αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού οι οποίοι και μέχρι τις δέκα το πρωί της ίδιας ημέρας (24 Ιανουαρίου 2024) εντόπισαν και συνέλαβαν τον 43χρονο, ο οποίος και αναγνωρίστηκε από τον παθόντα.

Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση, στη συγκεκριμένη κατοικία, ο δράστης είχε επιχειρήσει και στις 18 Ιανουαρίου 2024 να εισέλθει, όμως και τότε είχε γίνει αντιληπτός και είχε τραπεί σε φυγή.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε επίσης πως ο 43χρονος είχε ανάλογη «δράση» και το προηγούμενο διάστημα.

Πιο αναλυτικά, στις 14 Σεπτεμβρίου 2023 τα ξημερώματα, μετέβη σε κατάστημα στην Ιαλυσό και αφού παραβίασε το παράθυρο και μπήκε μέσα, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Ένα τέταρτο αργότερα, ο ίδιος μετέβη σε άλλο παρακείμενο κατάστημα, όπου παραβίασε την πόρτα, μπήκε μέσα και αφαίρεσε από την τσέπη παντελονιού που υπήρχε εκεί, το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.

Μάλιστα στην περίπτωση αυτή, ο 43χρονο, είχε γίνει αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει. Τότε, ο 43χρονος απώθησε δυνατά τον 60χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος και τράπηκε σε φυγή.

Επίσης, στις 21 Δεκεμβρίου 2023 τα ξημερώματα, ο 43χρονος μετέβη σε κατάστημα και αφαίρεσε δύο πακέτα με τσιγάρα και μία συσκευή δικτύου (ρούτερ).

Σε βάρος του 43χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου