Στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού ο Ροδίτης κολυμβητής Νικόλαος Κοντού

Στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού ο Ροδίτης κολυμβητής Νικόλαος Κοντού

Στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού ο Ροδίτης κολυμβητής Νικόλαος Κοντού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3205 ΦΟΡΕΣ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η χρονιά για τον Ροδίτη αθλητή της κολύμβησης ΑμεΑ, Νικόλαο Κοντού, αφού το Σαββατοκύριακο που πέρασε συμμετείχε στο διεθνές πρωτάθλημα «Φιλίππεια 2024», το οποίο διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη και το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο.

Ο κολυμβητής μας, κατέκτησε δύο αργυρά μετάλλια και κατοχύρωσε τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι φέτος τον Αύγουστο.

Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε και το όριο για τη συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ τον Απρίλιο στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας.

Για τους αγώνες
Στους αγώνες του Σαββατοκύριακου συμμετείχαν περισσότεροι από 120 κολυμβητές και κολυμβήτριες, από σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους παραολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές, πρωταθλητές Ευρώπης καθώς και νεαροί πανελληνιονίκες, προσέφεραν υψηλού επιπέδου θέαμα.

Την αθλητική αυτή συνάντηση διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «Ο Φίλιππος» και τελούσε υπό την αιγίδα της ΕΠΕ και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ).

Η διοργάνωση επίσης είχε τη στήριξη της ΕΠΕ καθώς και των δήμου Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης, καθώς και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Τζαμούσης, ο ταμίας Ανδρέας Κατσαρός, ο γενικός διευθυντής Σάκης Κωστάρης και το μέλος του Δ.Σ. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης.

-Την ΕΟΑΜ-ΑμεΑ, εκπροσώπησαν ο Β΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Στέφανος Φασιάς, καθώς και ο ειδικός γραμματέας Μανώλης Μαρκίδης και η έφορος VIRTUS και πρόεδρος της Επιτροπής Ακεραιότητας της Ομοσπονδίας Γεωργία Παναγιωτοπούλου.

- Παρόντες και οι πρόεδροι των Παραολυμπιακών Επιτροπών των Κροατίας, Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας, Σερβίας και Ισραήλ.

-Εκεί ήταν επίσης ο Παραολυμπιονίκης κολύμβησης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, καθώς και εκπρόσωποι των χορηγών των αγώνων.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”