Σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης παραπέμφθηκε 35χρονος που συνελήφθη με 14 γραμμάρια ηρωίνης

Σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης παραπέμφθηκε 35χρονος που συνελήφθη με 14 γραμμάρια ηρωίνης

Σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης παραπέμφθηκε 35χρονος που συνελήφθη με 14 γραμμάρια ηρωίνης

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2897 ΦΟΡΕΣ

Σε κλειστό πρόγραμμα αποτοξίνωσης στην Κρήτη παραπέμφθηκε με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή, χθες μετά την απολογία του, ο 35χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, να έχει επάνω του 14,3 γραμμάρια ηρωίνης!

Ο συλληφθείς, χθες, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο, βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και δήλωσε εξαρτημένος τα τελευταία είκοσι χρόνια και ζήτησε να ενταχθεί σε κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης, καθώς με δικές του δυνάμεις δεν μπορεί να ξεφύγει από τα ναρκωτικά. Σε ό,τι αφορά την ποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε επάνω του είπε πως την είχε προμηθευτεί για να καλύψει τις ανάγκες του.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε, ο 35χρονος να αφεθεί ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρακολούθησης κλειστού προγράμματος στο ΚΕΘΕΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν πέντε λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι, το περασμένο Σάββατο (27 Ιανουαρίου 2024) οπότε και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου βρίσκονταν σε γειτονιά της πόλης της μας στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπών.

Μόλις οι αστυνομικοί έφθασαν σε δρόμο της περιοχής όπου πιθανώς θα βροσκόταν και ο ύποπτος που αναζητούσαν, αντιλήφθηκαν τον 35χρονο να τρέχει προκειμένου να απομακρυνθεί από αυτούς και έτσι να διαφύγει τον έλεγχο.

Καθώς ο 35χρονος έχει και στο παρελθόν συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αλλά και για κατοχή, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν για να τον ελέγξουν. Έτσι, βρέθηκε να κατέχει δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη μικρού βάρους 14,3 γραμμαρίων.


Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ενώ για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία ο 35χρονος συλληφθείς, προσήχθη χθες ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.


Ο 35χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία έως και σήμερα, προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις που θα δώσει στον ανακριτή και μέχρι τότε η κράτησή του συνεχίζεται.


Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος προανακριτικά, ο 35χρονος είχε δηλώσει, πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών τα τελευταία είκοσι χρόνια και πως την ηρωίνη την είχε αγοράσει από άγνωστο Πακιστανό την προηγούμενη ημέρα από τη σύλληψή του, έναντι του χρηματικού ποσού των 300 ευρώ αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω