Ικανοποίηση του περιφερειάρχη για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο

Ικανοποίηση του περιφερειάρχη για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο

Ικανοποίηση του περιφερειάρχη για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1027 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος για τη δήλωση που έκανε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με την ανέγερση του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε, πως σε συνεννόηση με το υπουργείο Περιβάλλοντος θα έρθει τον επόμενο μήνα σχετική τροπολογία στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα με τη μεταβίβαση της έκτασης στο συγκεκριμένο υπουργείο, ώστε να εκδοθεί η άδεια και να ακολουθήσει η ανέγερσή του.

Επί του θέματος ο περιφερειάρχης σε σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, η διάταξη που θα λύσει το ζήτημα της μεταβίβασης στο υπουργείο Υγείας του οικοπέδου στο οποίο βρίσκεται το Νοσοκομείο Ρόδου, θα έχει πάει στη Βουλή.

Η δήλωση που έκανε σε εμένα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην πρόσφατη συνάντησή μας, κατά την οποία τον ενημέρωσα γι’ αυτό, που είναι ένα μόνο απο τα προβλήματα που μπλοκάρουν την ανέγερση του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στη Ρόδο, έγινε απο τον ίδιο και απο το βήμα της Βουλής.

Θα ακολουθήσει, φυσικά και δυστυχώς ταυτόχρονα, το επόμενο εμπόδιο. Και μετά το μεθεπόμενο... Ένα-ένα. Γιατί είναι πολλές οι εκκρεμότητες απο τα παλιά και μία-μία θέλουν δουλειά για να κλείσουν. Δουλειά και όχι λόγια. Βήμα-βήμα και όχι πυροτεχνήματα.

Για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο, μία ανάγκη των νησιωτών μας, η πολιτική ηγεσία του υπουργού Υγείας ήταν για δεκαετίες αρνητική μέχρι πρόσφατα που πείσθηκε και αυτή όπως και ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης και δόθηκε έτσι το πράσινο φως.

Αυτό, κάποιοι δεν το αντέχουν και δεν μας το συγχωρούν. Και όχι μόνο δεν το αντέχουν αλλά έπιασαν και τα χρονόμετρα για να δουν σε πόσο χρόνο μπορεί κάποιος άλλος να μαζέψει αυτά που εκείνοι άφησαν».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη