Προφυλακίστηκε 24χρονος για τη μεταφορά μεταναστών στη Σύμη

Προφυλακίστηκε 24χρονος για τη μεταφορά μεταναστών στη Σύμη

Προφυλακίστηκε 24χρονος για τη μεταφορά μεταναστών στη Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 747 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 24χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη μετά από καταδίωξη στη Σύμη, μεταφέροντας με ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, εννέα παράνομους αλλοδαπούς από τα τουρκικά παράλια στην περιοχή μας.

Ο 24χρονος αλλοδαπός διακινητής κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος και χθες, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Βασίλη Πάππου προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε, αρνούμενος τις κατηγορίες, όπως αυτές του αποδίδονται.

Ωστόσο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή, ο 24χρονος αλλοδαπός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν τις βραδινές ώρες του περασμένου Σαββάτου 27 Ιανουαρίου 2024, όταν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε πνευστό ταχύπλοο σκάφος, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, από τις ακτές της Τουρκίας προς τις βόρειες ακτές της Σύμης.

Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης πραγματοποιήθηκαν φωτεινά και ηχητικά σήματα από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στα οποία ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους δεν ανταποκρίθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς προσπαθώντας να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος.

Στη συνέχεια, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ακινητοποίησε το ταχύπλοο και περισυνέλεξε εννέα αλλοδαπούς, εκ των οποίων μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Αμέσως της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα να ανακτήσει τις αισθήσεις της.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης, ενώ η γυναίκα και δύο ακόμη άτομα που έχρηζαν περίθαλψης μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη Ρόδο και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθη ο 24χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω, τον οποίο αναγνώρισαν και υπέδειξαν οι υπόλοιποι ως τον διακινητή – κυβερνήτη του σκάφους.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών