Νέα δικόγραφα για τις ενστάσεις κατέθεσαν Αλ. Κολιάδης και Α. Καμπουράκης

Νέα δικόγραφα για τις ενστάσεις κατέθεσαν Αλ. Κολιάδης και Α. Καμπουράκης

Νέα δικόγραφα για τις ενστάσεις κατέθεσαν Αλ. Κολιάδης και Α. Καμπουράκης

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1927 ΦΟΡΕΣ

Νέα δικόγραφα κατέθεσαν χθες στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου (Ειδική Διαδικασία εκλογικών διαφορών), οι παρατάξεις των κ.κ. Αντώνη Καμπουράκη και Αλέξανδρου Κολιάδη, αντικρούοντας τα επιχειρήματα, η μία πλευρά της άλλης.

Συγκεκριμένα, στην αντίκρουση που κατέθεσε δια των δικηγόρων του κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδου, Λάμπρου Πάσχου και Δημήτρη Βερβέρη, η παράταξη του κ. Καμπουράκη, αναφέρεται στα εξής θέματα:

• «Απαράδεκτη η σύνδεση του αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής με αυτό της επαναληπτικής εκλογής της δεύτερης Κυριακής».

• «Η δήθεν παράλειψη αναφοράς στο δικόγραφο της ένστασής τους, του συνόλου των προσώπων των οποίων αμφισβητείται με αυτήν, η εκλογή τους».

• « Η δήθεν αντισυνταγματικότητα τού άρθρου 24 του ν. 4804-2021».

• «Ως προς τους λοιπούς λόγους που προβάλλει η παράταξη Κολιάδη, ως προς το βάσιμο της αντενστάσεώς τους και το αβάσιμο της ενστάσεως Καμπουράκη και των πρόσθετων λόγων» και αναλύονται οι θέσεις τους επ’ αυτού, ενώ ζητούν από το δικαστήριο:

• Να γίνουν δεκτά η ένστασή τους, το δικόγραφο πρόσθετων λόγων, το υπόμνημα και η αντίκρουση που έχουν καταθέσει.

• Να προστεθούν στον συνολικό αριθμό των ψηφοδελτίων που έλαβε ο συνδυασμός του κ. Καμπουράκη (επιπλέον του αριθμού των 95 ψήφων που ζητάνε με την ένστασή τους) επιπλέον άλλοι 18, δηλαδή συνολικά 113 ψήφοι.

• Να ακυρωθούν ακόμη 41 ψήφοι (επιπλέον από τους 532 που ζητά με την ένστασή της η παράταξη του κ. Καμπουράκη) και να αφαιρεθούν αντίστοιχα από το σύνολο των ψηφοδελτίων που έλαβαν οι συνδυασμοί των αντιδίκων κατά το αιτητικό, δηλαδή συνολικά 573 ψήφοι.

• Να τροποποιηθεί και να μεταρρυθμιστεί η προσβαλλόμενη απόφαση 22/2023 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου κατά τα μέρη που έσφαλε κατά το αιτητικό.

• Να κριθεί και να αναγνωριστεί ότι ο συνδυασμός «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ» συγκέντρωσε κατά την εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου 2023 στον δήμο Ρόδου, ποσοστό που υπερβαίνει το 43% συν μία ψήφο.

• Να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη πράξη ανακήρυξης κατά το μέρος που ανακήρυξε τον συνδυασμό «ΕΝΑ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ- ΜΑΖΙ για τη Ρόδο», ως επιτυχόντα συνδυασμό κατά τις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2023.

• Να ανακηρυχθεί ως επιτυχών συνδυασμός κατά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 ο συνδυασμός «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ» με ποσοστό που υπερβαίνει το 43% συν μία ψήφο και ο κ. Καμπουράκης ως δήμαρχος Ρόδου με όλες τις νόμιμες συνέπειες.

Προσθήκη αντίκρουσης κατέθεσαν χθες και οι δικηγόροι της παράταξης του κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, κ.κ. Βασίλης Παπαδημητρίου, Κώστας Χρυσόγονος και Κώστας Χαλκιάς, με την οποία ζητούν από το δικαστήριο:

• Να γίνει δεκτό το παρόν υπόμνημά τους και η υπό κρίσιν αντένστασή τους.

• Να απορριφθεί η υπό κρίσιν ένσταση του αντιδίκου (κ. Καμπουράκη) και οι πρόσθετοι λόγοι αυτής.

• Την επικύρωση της εκλογής τού κ. Κολιάδη ως δημάρχου Ρόδου και της κατατάξεως των συνδυασμών, όπως αυτή έχει εξαχθεί με την προσβαλλόμενη υπ’ αριθ. 22/2023 αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (εκούσια δικαιοδοσία).

• Τη διόρθωση του πίνακα εκλεγέντων τοπικών συμβούλων Πυλώνος και Λαέρμων, ως αναγράφεται ειδικότερα στην υπό κρίσιν αντένστασή τους.

Στο συγκεκριμένο δικόγραφο αναλύονται και αντικρούονται οι θέσεις και οι απόψεις που έχουν εκφραστεί με όλα τα προηγούμενα έγγραφα αλλά και ενώπιον του δικαστηρίου, από την πλευρά της παράταξης τού κ. Καμπουράκη.

Όλα τα στοιχεία θα ελεγχθούν και θα αξιολογηθούν από το δικαστήριο, το οποίο και αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του, μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας