Φλας στο παρελθόν, 1964: Αναμένεται να έρθει εις Ρόδον δι ομιλίαν ο Σπύρος Μαρκεζίνης

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αναμένεται να έρθει εις Ρόδον δι ομιλίαν ο Σπύρος Μαρκεζίνης

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αναμένεται να έρθει εις Ρόδον δι ομιλίαν ο Σπύρος Μαρκεζίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 313 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3845

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΝ ΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΛΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ ΔΙ’ ΟΜΙΛΙΑΝ Ο κ. ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ
Σημαντική μεταστροφή εις όλα τα νησιά
Αναμένεται να αφιχθή εις Ρόδον ο εκ των ηγετών της Εθνικής Παρατάξεως και Αρχηγός των Προοδευτικών κ. Σπύρος Μαρκεζίνης ο οποίος θα ομιλήση προς τον λαόν της πόλεώς μας. Ο κ. Μαρκεζίνης εν συνεχεία θα επισκεφθή τας νήσους Κω, Κάλυμνον και Λέρον, όπου και θα ομιλήση.

Εξ’ άλλου εντός της εβδομάδος θα έλθουν εις Ρόδον ο κ. Βενιζέλος, καθώς και κλιμάκιον ηγετικών στελεχών της ΕΔΑ, δι’ ομιλίας αι οποίαι θα γίνουν εις διάφορον ημερομηνίαν.

ΕΙΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ
Ανεχώρησαν χθες διά της θαλαμηγού «Ηλίας» οι υποψήφιοι της Εθνικής Παρατάξεως κ.κ. Κωτιάδης, Χαρίτος και Ζαννής μεταβαίνοντες εις Λέρον οι δύο πρώτοι και εις Σύμην ο κ. Ζανής.

Οι υποψήφιοι της Εθνικής Παρατάξεως θα ομιλήσουν εις Λέρον εν συνεχεία δε θα επισκεφθούν τας νήσους Κάλυμνον, Κω και Σύμην, όπου και θα ομιλήσουν. Κατά τας πληροφορίας εξ όλων των νήσων του Δωδεκανησιακού Συμπλέγματος, η μεταστροφή του λαού υπέρ της Εθνικής Παρατάξεως είναι σημαντική, τούτο δε οφείλεται κυρίως εις την διαπίστωσιν της ακριβείας που παρατηρείται εις τα είδη διατροφής εις την ανησυχίαν διά την είδησιν δια την οικονομίαν της χώρας, και εις τους φόβους, λόγω της συνεργασίας Ε.Κ. και ΕΔΑ. Η καθίζησις ιδίως της Ε.Κ. εις την Κάλυμνον η οποία έχει εθνικόφρονα παράδοσιν και δεν συγχωρεί την συνεργασίαν με τους κομμουνιστάς, εμφανίζεται κατ’ αντικειμενικήν κρίσιν εξαιρετικά μεγάλη.

Εις την πόλιν της Ρόδου αι ομιλίαι των υποψηφίων της Εθνικής Παρατάξεως θα γίνουν κατά την τελευταίαν εβδομάδα προ των εκλογών.
ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΩΝ
Αρμοδίως ανεκοινώθη ότι είναι ανακριβής και ανυπόστατος η αναγραφείσα εις ετέραν εφημερίδα είδησις, καθ’ ην την εσπέραν της Παρασκευής υποψήφιοι της Εθνικής Παρατάξεως μετέβησαν εις Δαματριάν. Κατά την αυτήν ανακοίνωσιν οι υποψήφιοι δεν μετέβησαν προχθές εις τας κοινότητας και κατά συνέπειαν δεν μετέβησαν και εις Δαματριάν.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ Ε.Ρ. Ε.
Υπό της Νεολαίας της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως εξεδόθη η ακόλουθος ανακοίνωσις:
«Θλίψιν αισθάνεται ολόκληρος η Ελλάς από τας μεθόδους των ολίγων νέων της Ε.Κ. εις Κρήτην, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι, από νέους της ΕΔΑ εδημιούργησαν επεισόδια προσφάτως εις την ηρωικήν μεγαλόνησον.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτοί. Και εις ωρισμένας άλλας περιοχάς έχουν δημιουργηθή τρομοκρατικαί ομάδες, αι οποίαι παρενόησαν τα συνθήματα του ηγέτου της Ε.Κ. και ενόμισαν ότι ελευθερία σημαίνει ασυδοσία.

Η ελευθερία όμως εις μίαν Δημοκρατίαν τελειώνει εκεί όπου αρχίζει η ελευθερία του γείτονος.
Και δυστυχώς, μετά τόσα έτη ομαλότητος και πραγματικής δημοκρατίας σήμερον διαπιστούται μία τάσις προς αναρχίαν. Την τάσιν αυτήν οφείλουν όλοι να σκεφθούν.

Πρωτίστως όμως την σκεπτόμεθα ημείς η νέα γενεά, η ελπίς του Έθνους. Και επειδή θέλομεν όταν θα παραλάβωμεν την σκυτάλην εις την κοινωνίαν να έχωμεν μίαν Πατρίδα Ελευθέραν και Πραγματικώς Δημοκρατικήν, μίαν Ελλάδα δική μας και όχι δορυφόρον του Κομμουνισμού, καλούμεν όλους τους νέους και τας νεάνιδας να συσπειρωθούν μαζί μας, εις την Εθνικήν Παράταξιν.

Καλούμεν επίσης του γονείς όλων να συναισθανθούν την κρισιμότητα του προβλήματος της Εθνικής επιβιώσεως και να σταθούν οχυρά του Έθνους έναντι της λαίλαπος. Ας είμεθα βέβαιοι: H αλήθεια θα νικήσει!

Εκ της Νεολαίας της ΕΡΕ

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!