Νικ. Παπανικόλας: Η στάση της «Νέας Εποχής» στο περιφερειακό συμβούλιο

Νικ. Παπανικόλας: Η στάση της «Νέας Εποχής» στο περιφερειακό συμβούλιο

Νικ. Παπανικόλας: Η στάση της «Νέας Εποχής» στο περιφερειακό συμβούλιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1027 ΦΟΡΕΣ

Στη στάση της παράταξής του «Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο» κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου αναφέρθηκε ο επικεφαλής της, Νικηφόρος Παπανικόλας μιλώντας συγκεκριμένα για τα δύο σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν και αφορούσαν την εκτός σχεδίου δόμηση και τα αιολικά πάρκα.

Ειδικότερα, αφού ανέφερε ότι το περιφερειακό συμβούλιο είναι ένα διαφορετικό βήμα, και επιτρέπει πολλές φορές να γίνει συζήτηση για ζητήματα αναπτυξιακά και ζητήματα που φεύγουν από τη σφαίρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόνισε, ότι ως εκ τούτου, οι συνεδριάσεις σε αυτό έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

«Στη συνεδρίαση που έγινε την περασμένη Δευτέρα είχαμε ένα τέτοιο δείγμα. Δηλαδή, ήρθε ως θέμα η εκτός σχεδίου δόμηση, το οποίο δεν άπτεται της αρμοδιότητας της περιφερειακής Αρχής αλλά πιστεύω ότι έγινε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση, ακούστηκαν πολλές απόψεις και μπορώ να πω, ότι στο τέλος ομονοήσαμε κιόλας γύρω από αυτό το ακανθώδες ζήτημα.

Εμείς δεν ψηφίσαμε θετικά στην εισήγηση του συγκεκριμένου θέματος. Όχι γιατί διαφωνούσαμε με το περιεχόμενο της συζήτησης αλλά πιστεύαμε ότι έπρεπε να γίνει κάποια ειδική αναφορά και να ληφθεί υπόψη το ειδικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένα νησιά.

Στη Σαντορίνη για παράδειγμα, υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την υπερδόμηση, και είναι κάτι που πρέπει να δούμε. Κατά τ’ άλλα όμως, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει ασφάλεια δικαίου μέχρις ότου αναπτυχθούν τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια και να προστατευτούν οι ιδιοκτησίες.

Οπότε, σε αυτό το πνεύμα είμαστε σύμφωνοι και το διατυπώσαμε και η θέση μας ήταν καθαρή», δήλωσε για το πρώτο θέμα ενώ για το δεύτερο αναφορικά με τα αιολικά πάρκα, πρόσθεσε τα εξής:

«Άλλο ένα κορυφαίο ζήτημα ήταν αυτό του χωροταξικού σχεδιασμού των αιολικών πάρκων. Εκεί, έγινε παραγωγική συζήτηση και ψηφίσαμε και εμείς θετικά, γιατί θεωρούμε ότι είναι ένα έργο προς τη σωστή κατεύθυνση.

Και εφόσον λάβαμε και τη ρητή διαβεβαίωση του περιφερειάρχη, ότι χωροταξικά τα πάρκα δεν θα επηρεάσουν ακτογραμμές με αυξημένη τουριστική δραστηριότητα, συναινέσαμε και δώσαμε τη δική μας ψήφο».

Για τις Ευρωεκλογές
Ο κ. Παπανικόλας ως τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, κατά τις οποίες στόχος είναι να αναδειχθεί το κόμμα δεύτερη δύναμη.

«Έχουμε μπροστά μας τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Το ΠΑΣΟΚ δια του προέδρου του έχει θέσει ξεκάθαρο στόχο για την κάλπη των Ευρωεκλογών, που είναι να είμαστε η δεύτερη δύναμη.

Η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις δημοσκοπήσεις να αποτυπωθεί και στην κάλπη, ώστε να μπορέσουμε θεσμικά να λειτουργήσουμε και ως αξιωματική αντιπολίτευση, το οποίο σημαίνει, ότι επί της ουσίας είμαστε και μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Οι στόχοι του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαροι. Είναι η δεύτερη θέση στις Ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου του 2024 και η πρώτη θέση στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν.

Όσον αφορά οργανωτικά ζητήματα, σιγά-σιγά θα μπούμε σε ρυθμό προεκλογικής περιόδου. Θα συσταθούν οι Νομαρχιακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα οι οποίες θα σχεδιάσουν και τον οδικό χάρτη μέχρι την ημερομηνία των εκλογών», δήλωσε ενώ σε ερώτηση αν θα υπάρχει υποψήφιος ευρωβουλευτής από τη δική μας περιοχή, ο κ. Παπανικόλας απάντησε «Το θεωρώ δεδομένο, αλλά αυτό είναι και ένα ζήτημα που θα συζητηθεί και μέσα στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, όταν αυτή διαμορφωθεί.

Δηλαδή, θα υπάρξουν και κάποιες προτάσεις πολιτικών προσώπων από την περιοχή μας που θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο. Υπάρχει Επιτροπή Ψηφοδελτίων, όπως λειτούργησε και στις βουλευτικές εκλογές και στις αυτοδιοικητικές και η τελική έγκριση θα έρθει από τον πρόεδρο».

Ερωτηθείς μάλιστα, αν ο πρόεδρος θα έρθει στα Δωδεκάνησα, απάντησε λέγοντας τα εξής: «Πάντα στόχος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να επισκέπτεται όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη.

Θεωρώ, ότι η Ρόδος πάντα είναι ένας σταθμός, ο οποίος αποτελεί προτεραιότητα για τον πρόεδρο, λόγω και των αυξημένων ποσοστών που έχουμε την τιμή να παρουσιάζουμε στην περιοχή μας. Επομένως, το θεωρώ βέβαιο ότι θα επισκεφτεί την περιοχή μας».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»