Φλας στο παρελθόν, 1964: Παρελήφθησαν εις Ρόδον οι λεξικογραφημένοι κατάλογοι των ψηφοφόρων Δωδεκανήσου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Παρελήφθησαν εις Ρόδον οι λεξικογραφημένοι κατάλογοι των ψηφοφόρων Δωδεκανήσου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Παρελήφθησαν εις Ρόδον οι λεξικογραφημένοι κατάλογοι των ψηφοφόρων Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 262 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3846

ΠΑΡΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΟΙ ΛΕΞΙΚΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Υπό του υπουργείου Εσωτερικών απεστάλησαν εις την Νομαρχίαν υπό της οποίας και παρελήφθησαν χθες οι λεξικογραφημένοι εκλογικοί κατάλογοι διά τα 164 εκλογικά τμήματα της περιφερείας Δωδεκανήσου. Επίσης απεστάλησαν και αντίγραφα καταλόγων των πολλαπλώς εγγεγραμμένων εκλογέων εκάστου Δήμου ή Κοινότητος.

Οι κατάλογοι των εκλογικών τμημάτων ως και οι κατάλογοι των πολλαπλώς εγγεγραμμένων θα αποσταλούν εις τους οικείους Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων οι οποίοι θα τους παραδώσουν εις τον αντιπρόσωπον της Δικαστικής Αρχής την προτεραίαν της ψηφοφορίας.

Κατά την ημέραν της ψηφοφορίας οι εκλογείς οι οποίοι φέρονται εγγεγραμμένοι εις τον κατάλογον των πολλάπλώς εγγεγραμμένων και προ της ασκήσεως του εκλογικού των δικαιώματος εμφανιζόμενοι προς ψηφοφορίαν θα συμπληρώσουν τα στοιχεία της ταυτότητός των ενώπιον του αντιπροσώπου της Δικαστικής Αρχής επί ειδικού εντύπου υπευθύνου δηλώσεως την οποίαν και θα υπογράφουν. Μεθ’ ο θα γίνεται η καταχώρησις αυτών εις ειδικήν κατάστασιν.

Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΜΕΙΩΣΕ ΚΑΤΑ 10% ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΥΝΑΨΕΩΣ ΔΑΝΕΙΩΝ
Η Κτηματική Τράπεζα εν συνεχεία των ληφθέντων υπ’ αυτής κατά καιρούς μέτρων διά την απλούστευσιν και συντόμευσιν της διαδικασίας των στεγαστικών δανείων και την μείωσιν των εξόδων των δανείων δι’ εσχάτως ληφθείσης αποφάσεως του διοικητικού συμβουλίου της εμείωσε εισέτι κατά 10% περίπου τα εν γένει έξοδα συνάψεως των δανείων της ιδίας κατηγορίας.

ΜΟΤΟΣΑΚΟ ΕΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΜΗΤΕΡΑ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ
Ο Παναγιώτης Αρτίκης οδηγών προχθές μοτοσακό επί της οδού Αντιβασιλέως Δαμασκηνού, παρέσυρε και ετραυμάτισε την Δέσποινα Μητσιού, μητέρα τριών τέκνων.
Η τραυματισθείσα μετεφέρθη εις το Νοσοκομείον, όπου διεπιστώθη ότι υπέστη εκ της πτώσεως της εγκεφαλικήν διάσεισιν. Αυτή ευρίσκεται ήδη εκτός κινδύνου.

Οι Έφεδροι απένειμον προχθές μετάλλιον εις τον Νομάρχην
Κατά την συνέλευσιν της Ενώσεως Εφέδρων και Εθελοντών Δωδεκανησίων Πολεμιστών η οποία εγένετο εις τον Κινηματοθέατρον Ολύμπια απενεμέθη εις τον Νομάρχην Δωδεκανήσου κ. Α. Ιωάννου αναμνηστικόν μετάλλιον μετά διπλώματος της Ενώσεως διά τας υπηρεσίας τας οποίας προσέφερεν ως εθελοντής συμπολεμιστής των Δωδεκανησίων κατά το 1940. Κατά το διάστημα τούτο ο κ. Ιωάννου υπηρετών ως εθελοντής Κύπριος συνεπολέμησε εις την 20ήν Μεραρχίαν εις την οποίαν ανήκε και το σύνταγμα Δωδεκανησίων Εθελοντών.

Εις την τελετήν παρέστησαν ο Πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεως κ. Αλέξανδρος και ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης.
Μετά την τελετήν ο κ. Νομάρχης προήδρευσεν της 1ης τακτικής συνελεύσεως του οικοδομικού συνεταιρισμού της Ενώσεως Εφέδρων και Εθελοντών Δωδεκανησίων Πολεμιστών κατά την οποίαν εξελέγη το διοικητικόν συμβούλιον αυτού.

Οι εκλεγέντες Σύμβουλοι
Διά το Διοικητικόν Συμβούλιον του Οικοδομικού Συνεταιρισμού των Εφέδρων εξελέγησαν οι κ.κ. Γ. Καραμηνάς, Α. Μακρής, Ν. Νεοφύτου, Λ. Φραράκης, Ε. Ψημόριφος. Διά το Εποπτικόν εξελέγησαν οι κ.κ. Εμ. Καρυώτης, Ανδρ. Κοκκίδης και Ν. Ψαρομπάς. Διά την Εξελεγκτικήν οι κ.κ. Σ. Βασιλειάδης, Π. Καμαρινός και Ν. Ψυλλάκης.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...