Συναντήσεις με υπουργούς είχε ο δήμαρχος Σύμης Ελ. Παπακαλοδούκας

Συναντήσεις με υπουργούς είχε ο δήμαρχος Σύμης Ελ. Παπακαλοδούκας

Συναντήσεις με υπουργούς είχε ο δήμαρχος Σύμης Ελ. Παπακαλοδούκας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1301 ΦΟΡΕΣ

Στην Αθήνα μετέβη ο δήμαρχος Σύμης, κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Γρύλλη Νικήτα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, έθεσε τα σοβαρά ζητήματα που έχουν παρουσιαστεί στα αρμόδια υπουργεία και φορείς.

Αρχικά, παρακολούθησε την παρουσίαση τού επετειακού τόμου για τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την ίδρυση του Πανορμίτειου Γυμνασίου Σύμης. Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανορμίτη- Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού θρόνου κ. Αντώνιος Πατρός, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Σταϊκούρας, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανής Αλκιβιάδης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης.

Στη συνέχεια, ο κ. Πακαλοδούκας επισκέφτηκε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, όπου και του εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος. Συγκεκριμένα, ετέθη το θέμα της μη αποπληρωμής, και ως εκ τούτου, της μη ολοκλήρωσης δρομολογημένων έργων. Αυτά είναι ενδεικτικά, η αναμόρφωση του δρόμου Καντιρίμι-Μουράγιο, ο καθαρισμός του ρέματος στην περιοχή Ελικωνή- Σαλαχούρη και η ολοκλήρωση μέρους του κτηριακού συγκροτήματος στην Ιερά Μονή Πανορμίτη.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε, ότι τα έργα θα αποπληρωθούν άμεσα, για να μπορέσουν και να ολοκληρωθούν. Αργότερα, σε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο, προσκόμισε όλες τις άμεσες προτεραιότητες του δήμου της Σύμης. Δηλαδή, την αναγκαιότητα επισκευής της οδού μπροστά από τη βιβλιοθήκη ́ ́Αίγλη, την επιτάχυνση και επέκταση του προγράμματος ́ ́ Τρίτση ́ ́ στο οποίο είναι ενταγμένος ο δήμος, τη χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ όλων των δήμων για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους, τη χρηματοδότηση για τη βελτίωση της οδού από το νέο λιμάνι έως το Νος, τα προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση του Α.Τ. Σύμης.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών. Εκεί, αναφέρθηκε η ανάγκη πρόσληψης υπαλλήλων καθαριότητας στον δήμο, η χρηματοδότηση επιβεβλημένων έργων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Σύμης και η επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας για την εύρυθμη λειτουργία σημαντικών τομέων της καθημερινότητας.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος ήρθε σε επαφή με το διευθυντή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Επεσήμανε την επιβεβλημένη προτεραιότητα, ενόψει της τουριστικής περιόδου, για περαιτέρω στελέχωσης του Α.Τ. Σύμης και την αγορά ειδικού εξοπλισμού, για την πιο σωστή ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν την έκδοση VISA, αλλά και αυτές που συνδέονται με τη σύμβαση Σένγκεν. Επιπρόσθετα, επισκέφθηκε το υπουργείο Τουρισμού.

Παρουσίασε και πάλι τα θέματα που προκύπτουν από την ελλιπή στελέχωση του Α.Τ. Σύμης (έκδοση VISA, Σένγκεν). Ως επίρρωση της διαρκούς σχέσης του δήμου Σύμης με το υπουργείο, αποφασίστηκε η διοργάνωση ημερίδας με σκοπό την ανάδειξη της Σύμης, ως προορισμού yachting. Τέλος, ο δήμαρχος πήρε μέρος στη γιορτή Ακουμιού στην Ελευσίνα, με την παρουσία του αντιπροέδρου της Βουλής και υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη και του δήμαρχου Ελευσίνας κ. Γεωργόπουλου Γεώργιου.

Διαβάστε ακόμη

Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Στη Σύμη για τους εορτασμούς η Φιλαρμονική Καλυθιών Ρόδου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στη Σύμη η ιστορική επέτειος

Η παρουσίαση στη Σύμη του Επετειακού Τόμου «100 χρόνια Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης (1922-2022)»

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο