Προφυλακίστηκε 21χρονος κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών

Προφυλακίστηκε 21χρονος κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών

Προφυλακίστηκε 21χρονος κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1828 ΦΟΡΕΣ

Τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει, κατέθεσε και χθες απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή Ρόδου ο 21χρονος αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη έχοντας 843 γραμμάρια κάνναβης και 64 γραμμάρια κοκαΐνης, στην κατοχή του, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει Εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Ο νεαρός αλλοδαπός, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Παρασκευή – Αγγελική Σπανακαρά, Δήμο Μουτάφη και Δημήτρη Βερβέρη προσήχθη χθες ενώπιον ανακριτή Ρόδου για ν’ απολογηθεί για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής, της αποθήκευσης και πώλησης κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος επανέλαβε τα όσα είχε πει και στους αστυνομικούς προανακριτικά, ότι δηλαδή είναι χρήστης κάνναβης τα τελευταία τέσσερα χρόνια και χρήστης κοκαΐνης τον τελευταίο χρόνο. Γι’ αυτό και οι ουσίες που βρέθηκαν στην κατοχή του. Υποστήριξε ότι τις είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση πριν από περίπου δέκα ημέρες από άγνωστο άτομο, ενώ για τα χρήματα είπε ότι προέρχονται από τις δουλειές του ιδίου, και των λοιπών μελών της οικογένειάς του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή, ο 21χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους, ενώ ο συλληφθείς είχε τεθεί για ορισμένο διάστημα σε διακριτική επιτήρηση.

Πιο αναλυτικά, υπήρξε η πληροφορία, ότι ο 21χρονος, ο οποίος και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα, κατέχει και διακινεί ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης σε τοξικομανείς της Ρόδου. Έτσι, τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση, από την οποία, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τους αστυνομικούς, ο 21χρονος καθημερινά κινούνταν με δίκυκλη μοτοσικλέτα, στην πινακίδα κυκλοφορίας της οποίας είχε τοποθετήσει φιμέ τζάμι, προκειμένου να μην είναι ευδιάκριτα τα στοιχεία της.

Ο ίδιος – σύμφωνα με τους αστυνομικούς- κατά τις μετακινήσεις του αυτές, φρόντιζε πάντα να λαμβάνει αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως να κινείται μέσα από μονόδρομους, να κάνει συνεχώς κύκλους κ.ά. με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η παρακολούθησή του.

Όταν διασφάλιζε ότι δεν τον παρακολουθούσε κάποιος, πήγαινε σε προκαθορισμένα σημεία συνάντησης όπου, σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς, πιθανώς προέβαινε σε συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών με άγνωστα άτομα. Όπως αναφέρεται και στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, τα σημεία συνάντησης ήταν ανοικτοί χώροι, όπως κοιμητήρια, χώροι στάθμευσης των σούπερ μάρκετ, το πάρκινγκ στο Καρακόνερο, και οι συναντήσεις διαρκούσαν μερικά δευτερόλεπτα, ενώ νωρίτερα ο 21χρονος περνούσε συνήθως από το σπίτι του, γεγονός που οδήγησε τους αστυνομικούς στην εντύπωση ότι τα ναρκωτικά βρίσκονταν εκεί.

Αξιοποιώντας όλα τα παραπάνω στοιχεία, οι αστυνομικοί, την περασμένη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 το μεσημέρι, εντόπισαν τον 21χρονο έξω από το σπίτι του και τον ακινητοποίησαν.

Σε έλεγχο που του έκαναν, βρήκαν επάνω του ένα «φιξάκι» ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1,4 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 230 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Στη συνέχεια η έρευνα των αστυνομικών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, επεκτάθηκε και στο σπίτι του 21χρονου, στην κρεβατοκάμαρα του οποίου εντοπίστηκαν:
• μία συσκευασία που περιείχε 831 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
• μία συσκευασία που περιείχε 10,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
• δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
• το χρηματικό ποσό των 3.130 ευρώ
• πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν 64 γραμμάρια κοκαΐνης
• τέσσερα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως ουσίες νόθευσης κοκαΐνης

Όλα τα παραπάνω μαζί με τη ναρκωτική ουσία, τα χρήματα και το κινητό που είχαν βρεθεί επάνω στον 21χρονο καθώς και μοτοσικλέτα με την οποία κυκλοφορούσε, κατασχέθηκαν.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω