Να ενταχθεί σε κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης ζήτησε 33χρονος που διέπραξε πάνω από 10 κλοπές

Να ενταχθεί σε κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης ζήτησε 33χρονος που διέπραξε πάνω από 10 κλοπές

Να ενταχθεί σε κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης ζήτησε 33χρονος που διέπραξε πάνω από 10 κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 985 ΦΟΡΕΣ

Αίτημα για να ενταχθεί με εισαγγελική διάταξη σε κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης αλλά και να κινηθεί η διαδικασία ποινικής διαπραγμάτευσης, έκανε ο 33χρονος που συνελήφθη για μία κλοπή και φθορές σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Ρόδο και τελικά διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει άλλες δέκα σε σούπερ μάρκετ, απ’ όπου αφαίρεσε διάφορα τρόφιμα αξίας 700 ευρώ!

Ο 33χρονος, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Μανώλη Βλάχο, προσήχθη χθες ενώπιον του ανακριτή Ρόδο, όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος, είπε μεταξύ άλλων, πως είναι για πολλά χρόνια πολυτοξικομανής, προσκομίζοντας σχετικές βεβαιώσεις θεραπευτικού ιδρύματος. Η κατάστασή του λοιπόν αυτή τον οδηγεί – όπως είπε- σε απώλεια συνείδησης των πράξεών του, δεδομένου πως δεν έχει ανάγκη βιοπορισμού, καθώς εργάζεται σε οικοδομές αλλά και με δεδομένη την ευτελή αξία των κλοπιμαίων.


Ο ίδιος πρόσθεσε το γεγονός, ότι δεν πήρε κάποια προφύλαξη ή άλλο μέτρο κατά τη διάπραξη των πράξεών του, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει στην κατάσταση που βρισκόταν ούτως ή αλλιώς. Για όλους αυτούς τους λόγους και ο 33χρονος ζητά από τους αρμόδιους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, να ενταχθεί υποχρεωτικά αρχικά στο ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στη Ρόδο και εν συνεχεία στο κλειστό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ στην Κρήτη, προκειμένου να καταφέρει να σταματήσει τη χρήση των ναρκωτικών και εν συνεχεία αυτές τις έκνομες πράξεις.


Στο μεταξύ, προς υποστήριξη της απολογίας του ο 33χρονος δια του, συνηγόρου του κ. Βλάχου υπέβαλε αίτημα ποινικής διαπραγμάτευσης από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, δεδομένου ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση οφείλεται στην πολυτοξικομανία του. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή, ο 33χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ εκκρεμεί το αίτημα διαπραγμάτευσης και η διάταξη τού κ. Εισαγγελέα για να ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 όταν εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ και κατήγγειλε ότι λίγο μετά τις έξι το πρωί της ίδιας ημέρας, άγνωστος δράστης αφού έσπασε τη βιτρίνα της επιχείρησης του, μπήκε μέσα και αφαίρεσε από το ταμείο μία κερματοθήκη που περιείχε 71,40 ευρώ.


Οι δε φθορές που προκλήθηκαν από το σπάσιμο της τζαμαρίας ανέρχονται σε 3.800 ευρώ. Όλες οι κινήσεις του δράστη καταγράφηκαν σε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διαθέτει το πρακτορείο.


Αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί, πρωινές ώρες στις 29 Ιανουαρίου 2024 εντοπίστηκε ο 33χρονος και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.


Από την προανάκριση των αστυνομικών διαπιστώθηκε, ότι ο 33χρονος, όχι μόνο ήταν ο υπεύθυνος για το παραπάνω περιστατικό, αλλά το χρονικό διάστημα από τις αρχές Νοεμβρίου 2023 έως και τις 4 Ιανουαρίου 2024 επισκέφθηκε τουλάχιστον δέκα φορές γνωστό σούπερ μάρκετ στην πόλη της Ρόδου απ’ όπου και αφαίρεσε διάφορα προϊόντα, συνολικής αξίας 700 ευρώ.


Σε βάρος του 33χρονου, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα, αλλά και για φθορά ξένης περιουσίας.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια