Συνάντηση με τους κοινοτάρχες είχε χθες ο δήμαρχος Ρόδου

Συνάντηση με τους κοινοτάρχες είχε χθες ο δήμαρχος Ρόδου

Συνάντηση με τους κοινοτάρχες είχε χθες ο δήμαρχος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2564 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του νησιού πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, παρουσία των μελών της δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος  κ. Αλέξανδρος Κολιάδης
Ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Κολιάδης

Η χθεσινή συνάντηση, που ήταν στην ουσία συνάντηση γνωριμίας και μίας πρώτης ενημέρωσης, θα καθιερωθεί και θα διεξάγεται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος στα μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας μάλιστα, ότι θα πραγματοποιούνται συναντήσεις της δημοτικής αρχής και στα χωριά με τα τοπικά συμβούλια, για να διαπιστώνεται από κοντά η κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Μάλιστα, ο κ. Κολιάδης υπογράμμισε, ότι η αποτύπωση των προβλημάτων στα χωριά και κατ’ επέκταση σε όλο το νησί σχετίζεται και με την έναρξη της τουριστικής περιόδου που αναμένεται να γίνει σε περίπου ενάμιση μήνα.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει σύμφωνα με τον δήμαρχο που ανέδειξε ως κυρίαρχα τα προβλήματα της καθημερινότητας και ειδικά την καθαριότητα στο νησί, να προετοιμαστούμε ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα της Ρόδου.

«Ξεκινάμε σήμερα μία συνάντηση με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων και είναι μία πρωτοβουλία που πήραμε για να έχουμε μία πρώτη ενημέρωση από τους ίδιους, γιατί μας ενδιαφέρει να υπάρχει αυτή η αμεσότητα με το κάθε χωριό, όπως έχω πει και στο παρελθόν.

Είναι μία πρώτη συνάντηση εργασίας αυτή που γίνεται, για να ακούσουμε αρχικά, τα καθημερινά προβλήματα που συναντάμε στα χωριά αλλά να δώσουμε και τις λύσεις. Με ποιον τρόπο θα κινηθούμε τις επόμενες μέρες και μήνες ώστε να γίνει πιο άμεση και πιο αποτελεσματική από τη δική μας την πλευρά, η βοήθεια», ανέφερε ο κ. Κολιάδης και συνέχισε:

«Ξεκινά η τουριστική σεζόν σε ενάμιση μήνα και αντιλαμβάνεστε τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι κατά τις 15, 20 Μαρτίου και από εκεί και έπειτα σημαντικό είναι σε αυτές τις συναντήσεις που κάνουμε με τα τοπικά συμβούλια να υπάρχει μία αμεσότητα.

Έχουμε πει, ότι μία φορά τον μήνα θα γίνονται τέτοιες συναντήσεις. Θέλουμε να έχουμε άμεση συνεργασία, για να δούμε τα έργα και πού βρισκόμαστε, ώστε να πηγαίνουμε έτσι ακριβώς κάθε μήνα βήμα-βήμα, για να βλέπουμε ποιο ακριβώς θα είναι το αποτέλεσμα των πράξεών μας και των αποφάσεων αλλά κυρίως να αισθάνονται και οι ίδιοι ότι έχουν αυτή την άμεση επαφή με τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή».

Όπως υπογράμμισε, το νησί είναι πολύ μεγάλο, τα προβλήματα πολλά, κάθε κοινότητα και κάθε χωριό έχει τα δικά του και επειδή οι πρόεδροι των κοινοτήτων είναι αυτοί που δέχονται πρώτοι τα παράπονα και τα προβλήματα από τους συμπατριώτες τους, θέλει να αισθάνονται την αμεσότητα, ώστε να τα μοιράζονται και να τα μεταφέρουν απευθείας στη δημοτική αρχή.

«Αυτό που χρειάζεται το νησί από Βορρά προς Νότο και από Ανατολή προς Δύση είναι προετοιμασία της καθημερινότητας, που δεν έχει να κάνει μόνο με τους επισκέπτες αλλά και με εμάς τους πολίτες. Το θέμα της καθαριότητας είναι το πρώτο και το βασικότερο. Το δεύτερο είναι οι προσβάσεις σε ό,τι έχει να κάνει με το πώς θα μετακινείται ο κόσμος στους δρόμους. Σε ενάμιση μήνα, έρχονται οι τουρίστες και πρέπει να δείξουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Προβλήματα όμως υπάρχουν και στα χωριά και όπως ενημερωνόμαστε από τους προέδρους υπάρχουν προβλήματα στην πρόσβαση σε κτήματα, έχουν σοβαρά θέματα με τη ΔΕΥΑΡ και το νερό, ειδικά το καλοκαίρι για την εξυπηρέτηση των μονάδων κ.α.»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο στη χθεσινή συνάντηση, παρευρέθηκαν μόνο οι πρόεδροι αλλά θα ακολουθήσουν και συναντήσεις που θα γίνουν και στις περιοχές τους και ανά εβδομάδα θα βρίσκεται η δημοτική αρχή σε διαφορετικές ενότητες, ώστε να δει επιτόπου την εικόνα που υπάρχει και να δώσει άμεσα λύσεις.

«Γι’αυτό και κάλεσα και όλη τη δημοτική αρχή και είναι ευχάριστο που ήρθαν όλοι οι πρόεδροι, καθώς αυτό, δείχνει, ότι και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα τού να έρχονται σε αυτές τις συναντήσεις εργασίας», κατέληξε ο κ. Κολιάδης.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη