Φλας στο παρελθόν, 1964: Κοινότητες παραμένουν χωρίς αγροτικόν ιατρόν

Φλας στο παρελθόν, 1964: Κοινότητες παραμένουν χωρίς αγροτικόν ιατρόν

Φλας στο παρελθόν, 1964: Κοινότητες παραμένουν χωρίς αγροτικόν ιατρόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 274 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3846

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΝ ΙΑΤΡΟΝ
Οι κάτοικοι των κοινοτήτων Σορωνής, Θολού, Φανών και Σαλάκου, διαμαρτύρονται διότι από μηνός και πλέον δεν υπάρχει αγροτικός ιατρός, προς εξυπηρέτησιν των ασθενών.

Ο μέχρι προ μηνός υπηρετών έλαβεν σύνταξιν και απεσύρθη της υπηρεσίας, έκτοτε δε η θέσις παραμένη κενή μη διορισθέντος νέου ιατρού.

Οι στερούμενοι ταυτοτήτων θα υπογράφουν δηλώσεις
Δι’ εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών κοινοποιηθείσης προς την Νομαρχίαν καθορίζεται ότι οι ψηφοφόροι οι στερούμενοι ταυτοτήτων νέου ή παλαιού τύπου, θα υπογράφουν υπεύθυνον δήλωσιν ειδικού τύπου ενώπιον των εφορευτικών επιτροπών των εκλογικών τμημάτων κατά την ημέραν της ψηφοφορίας της 16ης Φεβρουαρίου.

Αι εν λόγω υπεύθυνοι δηλώσεις θα αποσταλούν εντός των ημερών εις την Νομαρχίαν υπό της οποίας θα προωθηθούν εις τα εκλογικά τμήματα.

ΕΒΡΑΒΕΥΘΗ ΥΠΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΔΟΥ
Εις τον υπό της Ε.Θ.Ε. κατά το 1963 προκηρυχθέντα διαγωνισμόν μεταξύ απάντων των εκπαιδευτικών της Χώρας εβραβεύθη και ο διδάσκαλος κ. Διανικολάου Στέργος, Διευθυντής του 4θεσίου Δημοτικού Σχολείου Λάρδου (Ρόδου-Δωδεκανήσου).
Η απονομή διπλώματος μετά χρηματικού επάθλου εγένετο παρουσία της Α.Β.Υ. του Διαδόχου Κωνσταντίνου εν τη Στρατιωτική Λέσχη Αθηνών.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΔΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ
ΑΘΗΝΑΙ, (Ιδ. υπ.)-Ανεβλήθη πάλιν χθες η συνδιάσκεψις του δευτεροβαθμίου διαιτητικού δικαστηρίου Αθηνών διά την έκδοσιν της αποφάσεως του επι του θέματος της αυξήσεως των κατωτάτων ορίων των μισθών και ημερομισθίων των εργαζομένων.

Δεδομένου ότι η θητεία των μελών του ΔΔΔΔ έληξε την Παρασκευήν εφ’ όσον το δικαστήριον αυτό δεν έχει εκδόσει την απόφασιν του μέχρι της προσεχούς Πέμπτης η διένεξις θα επανεξετασθή εξ αρχής υπό της νέας συνθέσεως του δικαστηρίου.

ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Εκ του υπουργείου Οικονομικών ανακοινούται ότι οι ιδιοκτήται αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως οι επιθυμούντες να καταβάλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων των μέχρι 10ης Φεβρουαρίου διά να τύχουν της εκπτώσεως 10% και εφ’ όσον δεν περιλαμβάνονται εις τους αποσταλέντας εις τα ταμεία χρηματικούς καταλόγους, δύνανται να διέρχωνται εκ της οικονομικής εφορίας πόλεως Ρόδου και να εφοδιάζωνται διά σχετικής δηλώσεως προς το δημόσιον ταμείον βάσει της οποίας θα καταβάλλωνται τα τέλη μετ’ έκπτωσιν 10%.

ΕΝΕΚΡΙΘΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Υπό της Νομάρχιας ενεκρίθη ο προϋπολογισμός εσόδων και εξόδων της Κοινότητος Γενναδίου οικονομικού έτους 1964.

ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ
Σήμερον συνέρχεται εις συνεδρίασιν το Δημοτικόν Συμβούλιον της πόλεώς μας προς έγκρισιν διαφόρων προϋπολογισμών διά το 1964.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!