Σ. Βαγιανός: Από μηδενικής βάσης οι ρυθμίσεις που έγιναν προεκλογικά για οφειλές στη ΔΕΥΑΡ

Σ. Βαγιανός: Από μηδενικής βάσης οι ρυθμίσεις που έγιναν προεκλογικά για οφειλές στη ΔΕΥΑΡ

Σ. Βαγιανός: Από μηδενικής βάσης οι ρυθμίσεις που έγιναν προεκλογικά για οφειλές στη ΔΕΥΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1962 ΦΟΡΕΣ

Για τη ρευστότητα, τις ρυθμίσεις των οφειλών, τις παράνομες συνδέσεις και τις υποδομές της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου, μίλησε στον Real Voice 99.5 ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Σωτήρης Βαγιανός.

Ο κ. Βαγιανός, μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη για όλα τα μεγάλα «μέτωπα» της ΔΕΥΑΡ, δήλωσε καταρχήν ότι οι μεγαλοοφειλέτες και οι επιχειρηματίες είναι πάνω από 400 που έκαναν ρύθμιση τον περασμένο Σεπτέμβριο σε προεκλογική περίοδο και θα κληθούν τώρα να υπαχθούν σε νέα ρύθμιση, αφού διαπιστώθηκε ότι όσοι πήγαν να πληρώσουν εφάπαξ καταβολή, έγινε με μεταχρονολογημένες επιταγές και διαγράφηκαν τεράστια ποσά.

Πέραν των επιταγών οι οποίες δεν είναι ληξιπρόθεσμες, υπάρχει ένα πλήθος αξιογράφων, όπου συμπεριλαμβάνονται επιταγές, συναλλαγματικές, οι οποίες αφορούν συναλλαγές του παρελθόντος που είτε δεν έχουν εισπραχθεί, είτε σφραγίστηκαν κ.λπ. και δεν έχει κινηθεί η διαδικασία είσπραξης των ποσών αυτών.

«Θα σταλούν εξώδικα προς τους εμπλεκόμενους που πήραν βεβαίωση της ρύθμισης των οφειλών τους για την εφάπαξ πληρωμή, ώστε να προβούν στη νέα ρύθμιση, για να διασφαλίσει η Επιχείρηση τα χρήματά της και αυτό θα γίνει προς όλους τους οφειλέτες, οι οποίοι είναι υπόχρεοι να ενταχθούν σε αυτήν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη νέα ρύθμιση που ανακοινώθηκε, ανέφερε, ότι είναι σύννομη, δεν διαγράφει τις οφειλές, υπάρχει σταδιακή έκπτωση στις ρυθμίσεις. Με αυτή τη ρύθμιση μπαίνουμε σε μία λογική εξισορρόπησης.

Μία πενταμελής Επιτροπή θα έχει εκτελεστική και όχι γνωμοδοτική αρμοδιότητα με ΦΕΚ και θα εξετάζει όλα τα σενάρια αν κάποιος δικαιούται να κάνει μία έκπτωση ή μείωση από διαρροές.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας