Ισότητα στον γάμο: Ευρεία συναίνεση στη Βουλή

Ισότητα στον γάμο: Ευρεία συναίνεση στη Βουλή

Ισότητα στον γάμο: Ευρεία συναίνεση στη Βουλή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1832 ΦΟΡΕΣ

Ευρεία συναίνεση ως προς την ισότητα στον γάμο καταγράφεται στο «τόξο» της αντιπολίτευσης στη Βουλή, κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου που εισηγείται η κυβέρνηση

Ευρεία συναίνεση ως προς την ισότητα στον γάμο καταγράφεται στο «τόξο» της αντιπολίτευσης στη Βουλή, κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου που εισηγείται η κυβέρνηση.

Κομίζοντας ενστάσεις ως προς επί μέρους ζητήματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά έχουν ήδη τοποθετηθεί θετικά ως προς την ισότητα στον γάμο, ενώ ΚΚΕ, Σπαρτιάτες και Νίκη δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Η ηγεσία της Πλεύσης Ελευθερίας προσέρχεται στη συζήτηση με θετική προαίρεση.

Η εισηγήτρια της Ν.Δ. Μαρία Συρεγγέλα τόνισε ότι το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο αποτελεί «ακόμα μία μεταρρυθμιστική τομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σημειώνοντας πως, αν το νομοσχέδιο τελικώς ψηφιστεί, η Ελλάδα θα γίνει η 37η χώρα που αναγνωρίζει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στο εθνικό δίκαιο.

Η κ. Συρεγγέλα σημείωσε πως δεν γίνονται εκτεταμένες παρεμβάσεις, αλλά μόνο άκρως απαραίτητες προσαρμογές στον Αστικό Κώδικα, στην εργατική και κοινωνικοασφαλιστική νομοθεσία, που συνοψίζονται σε 15 άρθρα. Μοναδικός σκοπός είναι να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στον θεσμό του πολιτικού γάμου για όλους τους Ελληνες πολίτες, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και να προστατεύονται τα αυτονόητα για μία δημοκρατική κοινωνία συμφέροντα των παιδιών που ανατρέφονται σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια