Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την κλοπή των προσκυνηταριών από τη Φιλέρημο

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την κλοπή των προσκυνηταριών από τη Φιλέρημο

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την κλοπή των προσκυνηταριών από τη Φιλέρημο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3110 ΦΟΡΕΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών του νησιού μας για τον εντοπισμό των προσκυνηταριών που εκλάπησαν από τη Φιλέρημο, χωρίς όμως μέχρι στιγμής κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», χθες το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησαν «έφοδο» στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο.

Από τις έρευνες που έγιναν δεν προέκυψαν στοιχεία που να οδηγήσουν στον εντοπισμό των κλοπιμαίων, ενώ ζητήθηκε από τους Ρομά να ενημερώσουν τις αστυνομικές Αρχές αν πέσει κάτι στην αντίληψή τους. Η ίδια σύσταση δίδεται και σε κάθε πολίτη καθώς πρόκειται για μεγάλης αρχαιολογικής αξίας αντικείμενα, αλλά και συναισθηματικής καθώς κοσμούν τον δρόμο προς το Σταυρό της Φιλερήμου πάρα πολλά χρόνια.

Στο ίδιο πλαίσιο, γίνονται αυστηροί έλεγχοι στις εισόδους / εξόδου του νησιού μας, ενώ αξιοποιείται κάθε πληροφορία που λαμβάνουν οι αστυνομικές Αρχές τόσο από καταθέσεις όσο και από τον έλεγχο υλικού από κάμερες της περιοχής.

Όπως είναι γνωστό, η κλοπή των επτά εκ των 14 προσκυνηταριών της Φιλερήμου, έγινε αντιληπτή και καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού περίπου στις 5.30 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτης αντιλήφθηκε την απουσία των εικόνων, ενημέρωσε το φύλακα και εκείνος με τη σειρά του την αστυνομία. Άμεσα σήμανε συναγερμός σε Αστυνομία και Αρχαιολογία και όπως διαπιστώθηκε οι εικόνες από τα προσκυνητάρια που εκλάπησαν, αναπαριστούν τα Πάθη του Χριστού προς τον Γολγοθά, και έχουν κατασκευαστεί το 1928 στη διάρκεια της Ιταλικής Κατοχής.

Η κλοπή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση όχι μόνο μεταξύ των κατοίκων της Ιαλυσού αλλά και σε ολόκληρο το νησί, ενώ οι αρμόδιες Αρχές κινούνται δραστήρια σε μία προσπάθεια εντοπισμού των δραστών και επιστροφής των προσκυνηταριών.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας

«Σύνδεσμος Αγάπης»: Η αλληλεγγύη πάντα σε πρώτο πλάνο

Σκλαβενίτης: Νέο deal στη Ρόδο – Συμφώνησε με την αλυσίδα «Φλεβάρης»

Έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για 7 νησιά

Στην περιφέρεια Αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ

Λύση με χάραξη νέου δρόμου για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Λειβάδας Αρχαγγέλου!

Πλειστηριασμοί: Μαζικό "σφυροκόπημα" στη Σύμη, στο "στόχαστρο" ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Λέσβο

Σύλλογος ΑμεΑ: Απαλλαγή από τη μηνιαία παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις για τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%