Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα προβλήματα στέγασης και λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα προβλήματα στέγασης και λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα προβλήματα στέγασης και λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 826 ΦΟΡΕΣ

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ αναφορικά με τα προβλήματα στέγασης και λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αναφέρουν τα εξής:

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο κτίριο που παραχωρήθηκε το μισό μετά από “δωρεά” ιδιώτη και στο υπόλοιπο κτήριο στεγάζεται εταιρεία ανακύκλωσης

Το κτίριο παρουσιάζει αρκετά προβλήματα για τη διαβίωση των πυροσβεστών και τη στέγαση του Κλιμακίου, όπως για παράδειγμα υπάρχει πλήρη υποβάθμιση των κανόνων υγιεινής και σοβαρή έλλειψη μέτρων καθαριότητας, με ότι σημαίνει αυτό για την υγεία του προσωπικού, αφού στους χώρους του Π.Κ. εντοπίζονται μέχρι και κατσαρίδες και τρωκτικά.

Επίσης στον κοινό αύλειο χώρο, με την εταιρεία ανακύκλωσης, γίνεται συσσώρευση άχρηστων και επικίνδυνων υλικών με ευθύνη της συγκεκριμένης επιχείρησης, τα οποία αποτελούν κίνδυνο ατυχήματος τόσο για τον μηχανολογικό εξοπλισμό όσο και για το πυροσβεστικό προσωπικό.

Ακόμα στο Π.Κ., μεταφέρεται ρεύμα από την όμορη ιδιοκτησία, όπου λειτουργεί η επιχείρηση ανακύκλωσης, με καλώδιο που είναι εκτεθειμένο έξω από την κεντρική πόρτα με ότι πιθανούς κινδύνους εγκυμονεί αυτή η επισφαλής μεταφορά ρεύματος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

- Να αντιμετωπισθούν τα παραπάνω προβλήματα και να στεγαστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου σε σύγχρονο και ασφαλές κτίριο, που θα καλύπτει τις ανάγκες των πυροσβεστών και της υπηρεσίας με δαπάνη από τον Κρατικό Προϋπολογισμό,

- Την αναβάθμιση του Κλιμακίου σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ΄ Τάξης.

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης

Κομνηνάκα Μαρία

Παπαναστάσης Νίκος

Πηγή φωτογραφίας: huffpost.gr

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»