Φλας στο παρελθόν, 1964: Πενιχρά εις όγκον και εις εκδηλώσεις ενθουσιασμού υπήρξεν η υποδοχή του Προέδρου της Ε.Κ. Σοφοκλή Βενιζέλου,

Φλας στο παρελθόν, 1964: Πενιχρά εις όγκον και εις εκδηλώσεις ενθουσιασμού υπήρξεν η υποδοχή του Προέδρου της Ε.Κ. Σοφοκλή Βενιζέλου,

Φλας στο παρελθόν, 1964: Πενιχρά εις όγκον και εις εκδηλώσεις ενθουσιασμού υπήρξεν η υποδοχή του Προέδρου της Ε.Κ. Σοφοκλή Βενιζέλου,

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 248 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3849

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΗ
ΠΕΝΙΧΡΑ ΕΙΣ ΟΓΚΟΝ ΗΤΟ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ ΤΟΥ κ. Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΣΥΜΗ, (Του ανταποκριτού μας). - Πενιχρά εις όγκον και εις εκδηλώσεις ενθουσιασμού υπήρξεν η υποδοχή του Προέδρου της Ε.Κ. κ. Σοφοκλή Βενιζέλου, παρά το γεγονός ότι είχεν ειδοποιήση διά τηλεγραφήματός του, παρά τας καταβληθείσας προσπαθείας των Κομματικών του παραγόντων οίτινες εγύριζαν όλην την νύκτα διαλαλούντες.
Πολλοί ήσαν οι οπαδοί της ΕΡΕ - Προοδευτικών που παρευρέθησαν εκ περιεργείας.

Τον κ. Βενιζέλον παρουσίασαν εις τους συγκεντρωθέντας ο κ. Κορονέλλος και εν συνεχεία ο κ. Βενιζέλος λαβών τον λόγον ανεφέρθη εν ελαχίστοις εις τα πεπραγμένα της διακυβερνήσεως της χώρας από την Ε.Κ. συστήσας εις όλους να ψηφίσουν με φανατισμόν την παράταξίν του διά να δυνηθή αύτη να σχηματίση αυτοδύναμον Κυβέρνησιν (χωρίς να είπη τι πρόκειται να κάμουν).

Μετά το πέραν της αξιολόγου ομιλίας του κ. Βενιζέλου έλαβε τον λόγον ο κ. Κουντούρης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων σοφισμάτων του ότι η Σύμη θα ξαναδή την παληά της δόξα όταν τα παιδιά της πηγαίνουν στα σκάφανδρα, γυμνοί δύται, βουτηχτάδες γκαγκαβιζήδες κ.λπ.

Κάποια όμως που ήταν εκεί είπεν επί λέξει:
«Να μας κάμης τη χάρη. Γιαυτοδά ήρθες; Όχι παιδί μου, καλά είναι πιο! Αρκετούς εφυτεύσαν στα παληά. Φτάνουν πιά. Τώρα είναι στα καράβια!»

ΤΟ ΝΕΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗΣ
Το νεοεκλεγέν Δ. Συμβούλιον της Ελληνικής Περιηγητικής Λέσχης Ρόδου κατά την πρώτην αυτού συνεδρίαν κατηρτίσθη εις σώμα ως εξής:

Πρόεδρος Μίνως Βενετοκλής, Αντιπρόεδρος Γρηγόριος Κινδυλίδης, Γραμματεύς Ευάγγελος Φωκάς, Ταμίας Φίλιππος Γιαμαλής, Έφοροι Λέσχης Γεώργιος Καρυδιώτης και Ιωάννης Σαπουντζής.

Εκδρομάρχαι Αλέξανδρος Λαμπρίδης και Αθανάσιος Κρητικός, Σύμβουλοι Παύλος Σκούντζος, Γεώργιος Φωτεινός, Αθανάσιος Κρητικός.

ΠΡΟΑΓΩΓΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Προσήχθησαν οι κάτωθι εκπαιδευτικοί λειτουργοί Μ. Ε. εις τον βαθμόν του βοηθού γυμνασιάρχου ως ακολούθως:

Φιλόλογοι: Ζήκας Αφεντούλης του γυμν. Κω Οικονομίδου Μαρία του γυμνασ. αρρ. Ρόδου, Σταματιάδου Ευαγγελία του Γυμν, Καρπάθου Αντ. Μαστρογιάννης εις βαθμόν του βοηθού γυμνασιάρχου.

Προσήχθησαν οι κάτωθι εκπαιδευτικοί λειτουργοί σχολείων Μέσης Εκπαιδεύσεως εις τον Βαθμόν του Πρωτοβαθμίου καθηγητού ως ακολούθως:
Πιννής Χρ. Εμποροιολόγος καθηγητής του Οικον. Γυμν. Ρόδου και Πέτας Αντ. καθηγητής της Θεολογίας του Γυμνασίου αρρ. Ρόδου.

ΠΥΡΚΑΪΑ ΑΠΕΤΕΦΡΩΣΕ ΘΑΜΝΩΔΗ ΕΚΤΑΣΙΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ
Προχθές την 9ην πρωινήν εξερράγη πυρκαϊά παρά την θέσιν «Κουμούλη» της Κοινότητος Καλυθιών.

Η πυρκαϊά απετέφρωσε τέσσερα στρέμματα θαμνώδους εκτάσεως ανηκούσης εις το Δημόσιον.
Το πυρ κατεσβέσθη μόνον του. Ανακρίσεων περί των αιτίων της πυρκαϊάς επελήφθη η Δασική Υπηρεσία.

Εγνωστοποιήθησαν εις Δήμους οι υποψήφιοι και τα κόμματα
Δι’ υπογραφείσης υπό του κ. Νομάρχου προκήρυξεως αύτου αποσταλείσης εις τους Δήμους και τας Κοινότητας της περιφερείας γνωστοποιούνται οι υπό του Πρωτοδικείου Ρόδου ανακηρυχθέντες υποψήφιοι βουλευταί της εκλογικής περιφερείας Δωδεκανήσου ως και τα υπό του Αρείου Πάγου ανακηρυχθέντα Κόμματα τα οποία καλούνται οι ψηφοφόροι να εκλέξουν κατά τας εκλογάς της 16ης Φεβρουαρίου.

Παραλλήλως διετάχθησαν οι Δήμοι και αι Κοινότητες όπως το βραδύτερον μέχρι της 13ης Φεβρουαρίου δημοσιεύσουν το σχετικόν πρόγραμμαν ψηφοφορίας (κατά το αποστελλόμενον υπό της Νομαρχίας υπόδειγμα εις τα δημοσιώτερα μέρη εκάστης περιφερείας απαραιτήτως δέ έξωθι εκάστου εκλογικού τμήματος.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!