Σ. Καραταπάνης: Έντονο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού θα αντιμετωπίσει το νοσοκομείο

Σ. Καραταπάνης: Έντονο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού θα αντιμετωπίσει το νοσοκομείο

Σ. Καραταπάνης: Έντονο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού θα αντιμετωπίσει το νοσοκομείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1633 ΦΟΡΕΣ

Σε έξαρση βρίσκονται αυτές τις ημέρες οι λοιμώξεις του αναπνευστικού

Έντονο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και μάλιστα σε σημαντικές ειδικότητες θα αντιμετωπίσει πολύ σύντομα το Νοσοκομείο της Ρόδου, καθώς πολλοί γιατροί οδηγούνται σε συνταξιοδότηση και οι κενές θέσεις δεν καλύπτονται, παρά τις προκηρύξεις που γίνονται κατά καιρούς.

Κάποιοι από τους γιατρούς του νοσοκομείου μας έκαναν χρήση του δικαιώματος που τους δίνει ο νόμος και θα παραμείνουν για ένα ακόμα μικρό διάστημα, όμως σταδιακά η κατάσταση θα επιδεινωθεί και το πρόβλημα θα διογκωθεί.

Ένας από τους γιατρούς αυτούς είναι και ο διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής Στέλιος Καραταπάνης, που με δηλώσεις του υπογράμμισε χτες, ότι θα πρέπει η πολιτεία να δει πολύ σοβαρά το θέμα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα.
«Υπάρχουν τμήματα με σοβαρό πρόβλημα.

Δόθηκαν παρατάσεις για έναν χρόνο σε κάποιους που θα έφευγαν αυτό το διάστημα και είναι μία προσωρινή λύση. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν ειδικότητες για τις οποίες προκηρύσσονται θέσεις αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον γιατρών.

Υποσχέθηκαν, ότι θα δοθούν κίνητρα, αλλά κίνητρα δε βλέπουμε. Δεν είναι εύκολο στη Ρόδο με την ακρίβεια να έρθει κάποιος και να μείνει εδώ. Τουλάχιστον να καλύψουν το θέμα της στέγης. Η Παθολογία είναι μία ειδικότητα για την οποία κινδυνεύουμε να γίνουμε Κως. Μείναμε εμείς που θα φεύγαμε αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Έχουμε μία σταθερότητα στο Αναισθησιολογικό, όπου υπήρχε πρόβλημα, έχουμε τέσσερις γιατρούς αλλά τώρα έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο Ακτινολογικό...», δήλωσε ο κ. Καραταπάνης φέρνοντας ως παράδειγμα την Παθολογία, μία πολύ σοβαρή και απαραίτητη ειδικότητα για την οποία θα υπάρχει πρόβλημα.

Μάλιστα έκανε γνωστό, ότι και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κινδυνεύει καθώς του χρόνου φεύγει ο διευθυντής της και θα μείνουν να υπηρετούν μόνο τρία άτομα.

«Θα έχουμε τμήματα ζωτικής σημασίας στο νοσοκομείο αλλά θα είναι υποστελεχωμένα. Είναι καιρός να βρουν κάποια κίνητρα να μιλήσουν και μαζί μας, να δώσουμε κάποιες ιδέες ώστε να μπορέσουμε να προλάβουμε το κακό που έρχεται» τόνισε ο κ. Καραταπάνης.

Σε έξαρση οι λοιμώξεις
Με την ευκαιρία ρωτήθηκε και για τα περιστατικά του Covid-19, τα οποία έχουν μεν μειωθεί αλλά παρατηρείται έξαρση των λοιμώξεων και γι΄αυτό οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Έχουμε ένα ευχάριστο καθώς έχουμε μείωση στον Covid-19 αλλά οι λοιμώξεις του αναπνευστικού με πνευμονίες και γρίπη είναι σε έξαρση. Ευτυχώς που ο Covid-19 έχει κάπως υποχωρήσει, έχει μειωθεί σε σχέση με πριν από ένα μήνα που είχαμε έξαρση και μας είχε βασανίσει.

Δεν μας έχει ξεχάσει απλώς δε μας πιέζει όπως τις προηγούμενες φορές και έχουμε λιγότερες νοσηλείες. Δυστυχώς όμως έχουμε βαριές λοιμώξεις και περιστατικά που νοσηλεύουμε και είμαστε στην κορύφωση του επιδημιολογικού κύματος και των λοιμώξεων και επομένως ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην έχει μόνο στο μυαλό του ότι ο Covid-19 είναι επικίνδυνος αλλά και ότι και η γρίπη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ακόμα και σε άτομα χωρίς σοβαρά προβλήματα» ανάφερε ο κ. Καραταπάνης και δεν παρέλειψε να παροτρύνει όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο της γρίπης να το κάνουν ακόμα και τώρα, κάνοντας γνωστό ότι έχει πλέον επιβληθεί η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου.

«Θα ήθελα να ξαναπώ, ότι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τη γρίπη να το κάνουν, ακόμα και τώρα. Μέχρι τον Απρίλιο ή ακόμα και το Μάιο θα πάμε... Για τον κορωνοϊό τα εμβόλια είναι σε χαμηλά επίπεδα και οι ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να το κάνουν, γιατί μπορεί να τους δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

Όσον αφορά τη μάσκα, δεν τη χρησιμοποιούμε μόνο για τον Covid-19 αλλά μας προφυλάσσει και για τις λοιμώξεις.

Είχαμε αυστηροποιήσει το θέμα της μάσκας και το είχαμε αφήσει στα πιο βαριά τμήματα, δηλαδή στη Μονάδα Εντατικής, στα Παθολογικά και στα Επείγοντα, τώρα την έχουμε επιβάλει σε όλα τα τμήματα, κάτι που βοηθά και για τις λοιμώξεις που έχουμε αυτή την περίοδο».

Με την ευκαιρία υπογράμμισε, ότι τα άτομα με νοσηρότητα πρέπει να προσέχουν πολύ τον εαυτό τους, να αποφεύγουν κοινωνικές επισκέψεις και κλειστούς χώρους και να φοράνε μάσκα.

Τέλος, ερωτηθείς για τον στρεπτόκοκκο με αφορμή τα κρούσματα που καταγράφονται, δήλωσε, ότι είναι μικρόβιο και ευτυχώς δεν υπάρχει εξάπλωση, όπως στις ιώσεις και είναι πιο δύσκολη η μετάδοση μεταξύ των ατόμων, οπότε πρόκειται για πιο μεμονωμένα περιστατικά και είναι διαφορετική η επιδημική πορεία τους, κάτι που σημαίνει ότι δεν κινδυνεύει η κοινότητα.

Αφορά περισσότερο τα παιδιά και νέες ηλικίες και αντιμετωπίζεται με αντιβίωση.

Πάντως, όπως ανέφερε, ο στρεπτόκοκκος σίγουρα προκαλεί ανησυχία, γιατί αφορά νέα άτομα και μπορεί να έχουμε και βαριές περιπτώσεις αλλά δεν πρέπει να τον συγχέουμε με τη γρίπη και τον κορωνοϊό.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας