Να δώσει έμφαση στα «μικρά και αυτονόητα» ζήτησαν από τον δήμαρχο Ρόδου οι πράκτορες

Να δώσει έμφαση στα «μικρά και αυτονόητα» ζήτησαν από τον δήμαρχο Ρόδου οι πράκτορες

Να δώσει έμφαση στα «μικρά και αυτονόητα» ζήτησαν από τον δήμαρχο Ρόδου οι πράκτορες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2514 ΦΟΡΕΣ

Να δώσει έμφαση ο δήμος στα «μικρά και αυτονόητα» της καθημερινότητας ενόψει της έναρξης της σεζόν, ζήτησαν, μεταξύ άλλων, από τον δήμαρχο Ρόδου, κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, σε εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν χθες μαζί του, με τον ίδιο να συμφωνεί και να τονίζει ότι η αγωνία τους ως νέα δημοτική αρχή είναι μην υπάρχει αυτό το «χάσμα» ανάμεσα στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει ο ιδιωτικός τομέας στο νησί και αυτές του δήμου.

Κατά τη συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι ο κ. Κολιάδης με τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων κ. Χρήστο Μιχαλάκη καθώς και μέλη της διοίκησης της Ένωσής τους, ο τελευταίος έθεσε από την αρχή, ότι εκείνο που επιθυμούν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του νησιού για τη νέα σεζόν, είναι να γίνει ένα «ρετούς» στα «μικρά και αυτονόητα» της καθημερινότητας, όπως είναι οι λακκούβες, τα πεζοδρόμια, οι διαγραμμίσεις, οι παραλίες να είναι έτοιμες πριν ξεκινήσει η σεζόν, επίσης η Μεσαιωνική Πόλη να αρχίσει να κλείνει για τα τροχοφόρα κ.λπ.


Ακόμη, κατέθεσε την πρότασή τους στον δήμαρχο, να «υιοθετήσει» η Ένωση το παρτέρι απέναντι από το Νεώριο, είτε με την καθοδήγηση γεωπόνου του δήμου είτε με γεωπόνο που θα φέρει εκείνη.

Ο δήμαρχος
Από την πλευρά του ο δήμαρχος, καταρχάς εξέφρασε την ικανοποίησή του που τα προβλήματα τα οποία συζητούν δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον Τουρισμό και τον κλάδο τους θεσμικά αλλά αφορούν γενικότερα στην εικόνα του νησιού.
Είπε, συγκεκριμένα, προς τους ίδιους: «Ξέρω πολύ καλά το τι έχετε πετύχει, τι έχετε καταφέρει κυρίως την τελευταία πενταετία. Αυτό είναι μια αλήθεια. Πάντα όμως η Ένωσή σας και η δραστηριότητά της και όλα αυτά που παρείχε δεν είχαν να κάνουν μόνο με τον κλάδο του Τουρισμού αλλά είχαν να κάνουν γενικά με το νησί της Ρόδου.

Άρα, πολύ χαίρομαι που τα προβλήματα τα οποία συζητάτε και χρήζουν άμεσης επίλυσης, είναι πράγματα που έχουν να κάνουν γενικά με το νησί, την καθαριότητα, τη γενική εικόνα του νησιού. Χαίρομαι που ακούω πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με το δικό σας το καλό, το «συμφέρον», γιατί νομίζω ότι το συμφέρον είναι κοινό πλέον: Οι επισκέπτες που έρχονται στο νησί θέλουν να δουν ένα καθαρό νησί, ένα οργανωμένο νησί, να τους παρέχονται υπηρεσίες ενός προορισμού όπως είναι αυτός της Ρόδου».


Θύμισε, μάλιστα, ότι, πέρυσι, φθάσαμε τους 2,6 εκατομμύρια επισκέπτες και τόνισε τη ραγδαία αύξηση που σημειώθηκε στο τουριστικό ρεύμα προς το νησί μας την τελευταία δεκαετία, αφού από το 1,3 και 1,4 εκατομμύρια επισκέπτες έχουμε διπλασιάσει την επισκεψιμότητα.


Και συνέχισε ο δήμαρχος: «Άρα, αυτό σημαίνει ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες, οι υποχρεώσεις πολύ μεγαλύτερες και βεβαίως αυτό σημαίνει η ευθύνη από την πλευρά τη δική μας είναι πολύ μεγάλη.


Μπορώ να πω, σε ό,τι έχει να κάνει με την παροχή υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα ότι είναι πολύ καλή στο νησί μας, είτε μιλάμε για ξενοδοχεία είτε μιλάμε γενικά για υπηρεσίες.


Έχει αυξηθεί πολύ ο επαγγελματισμός, αυτό είναι αλήθεια, στα εστιατόρια το επίπεδο έχει αυξηθεί πάρα πολύ».
Όπως εξήγησε, γενικά το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται από τον ιδιωτικό τομεά στο νησί έχει αυξηθεί. Ωστόσο συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο (σ.σ. για το επίπεδο) από την πλευρά του δήμου. Άρα, αυτό καλούμαστε να ξεπεράσουμε. Θα έλεγα, ότι ο αγώνας δρόμου ο δικός μας είναι αυτός: το πώς θα καταφέρουμε να ισορροπήσουμε και να μην υπάρχει αυτή η μεγάλη διαφορά.

Οι επισκέπτες που βρίσκονται σε ένα χώρο όπου πραγματικά παρέχονται οι καλύτερες υπηρεσίες, βγαίνοντας έξω μετά στο δρόμο, στην κυκλοφορία, τα προβλήματα που συναντάμε και εμείς, ως πολίτες, τα συναντά και ο επισκέπτης σε μεγαλύτερο βαθμό γιατί έχει συνηθίσει να βλέπει κάτι διαφορετικό».


«Σε ενάμιση μήνα ξεκινάει η τουριστική περίοδος-συνέχισε ο δήμαρχος-και έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε σ’ αυτό το διάστημα», αναφέροντας, ότι η βοήθεια της Ένωσης είναι πολύτιμη. «Νομίζω ότι ήρθε καιρός πια να μην μας ενδιαφέρει ποιος κάνει κάτι καλό σ’ αυτό το νησί, αρκεί να γίνεται. Και αυτής της φιλοσοφίας είμαστε εμείς ως δημοτική αρχή», είπε με νόημα ο κ.Κολιάδης, τονίζοντας ότι έχουν έναν κοινό σκοπό.


Μάλιστα, τους ευχαρίστησε για την πρότασή τους να «υιοθετήσουν» το πάρκο και τους είπε, ότι θα πρέπει να το θεωρήσουν δεδομένο. Μάλιστα, ανέφερε, ότι το σημείο είναι και η σύνδεση του λιμανιού με τη Νέα Αγορά και τη Νέα Πόλη και θα γίνουν κάποιες διαδικασίες μέσα στους επόμενους δύο μήνες γιατί θα ξεκινήσουν το χωροταξικό, θα γίνει μονοδρόμηση (σ.σ. της οδού από τα σφαγεία προς το κέντρο), καθώς είναι η είσοδος της πόλης και μας ενδιαφέρει πολύ η εικόνα σε εκείνο το σημείο.

Για τον ΠΡΟΤΟΥΡ
Ο πρόεδρος των πρακτόρων θέλησε να συζητήσουν και το θέμα του ΠΡΟΤΟΥΡ τον οποίο χαρακτήρισε εργαλείο για την προβολή του νησιού.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος είπε ότι τους ενδιαφέρει ο τρόπος διοίκησης του Οργανισμού, ήταν ικανοποιημένοι για πολλά πράγματα αλλά οι δυνατότητές του ήταν πολύ μεγαλύτερες και τον έχουν ανάγκη γιατί είναι ευέλικτος.


Σημείωσε, όμως, ότι όταν κάνουμε την προβολή του νησιού στο εξωτερικό θα πρέπει οι επισκέπτες μας, όταν έρχονται να συναντούν αυτό που τους έχουμε πει γιατί διαφορετικά μπορεί να πέσουμε σε μεγάλη παγίδα.


Είπε, πάντως, ότι ο ΠΡΟΤΟΥΡ θα διευρυνθεί και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από άλλους συλλόγους αλλά με συγκεκριμένο τρόπο και σκοπό.

Σύσταση Επιτροπής στο Λιμενικό Ταμείο
Ο κ. Μιχαλάκης, εξέφρασε, ακόμη, στον δήμαρχο το αίτημά τους να συμμετέχουν στο Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου και επειδή πλέον η Ένωσή τους έχει διευρυνθεί διοικητικά αλλά και με τη συμμετοχή των ναυτικών πρακτόρων, ο εκπρόσωπός τους θα είναι από εκείνους.


Ο κ. Κολιάδης τους είπε, ότι στη Διοίκηση του Λ.Τ. μετέχουν οι δήμαρχοι των νησιών και ένας αιρετός που είναι ο πρόεδρός του.
Έκανε γνωστή, όμως, την πρόθεσή τους να συστήσουν μία Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι του Λ.Τ. και της Ένωσης πρακτόρων η οποία θα ασχολείται με την κίνηση στο λιμάνι και πιθανά προβλήματα, τα κρουαζιερόπλοια κ.λπ.


Ο κ. Μιχαλάκης, από την πλευρά του, τόνισε ότι έχουμε μισό εκατομμύριο επισκέπτες με τα κρΟυαζιερόπλοια και αρκετές χιλιάδες από τα ημερόπλοια και τα γιοτ, που είναι μία τεράστια αγορά και πρέπει «να κοιτάμε πάντα προς τη θάλασσα».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»