Κλείνουν τα υποκαταστήματα της ΔΕΥΑΡ σε Αρχάγγελο, Αφάντου, Πεταλούδες και Ιαλυσό

Κλείνουν τα υποκαταστήματα της ΔΕΥΑΡ σε Αρχάγγελο, Αφάντου, Πεταλούδες και Ιαλυσό

Κλείνουν τα υποκαταστήματα της ΔΕΥΑΡ σε Αρχάγγελο, Αφάντου, Πεταλούδες και Ιαλυσό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6422 ΦΟΡΕΣ

Σε κλείσιμο των υποκαταστημάτων της σε Αρχάγγελο, Αφάντου, Πεταλούδες και Ιαλυσό θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΡ με σκοπό τη στελέχωση του κεντρικού καταστήματός της.

Στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πάρθηκε στις 27 Ιανουαρίου, αναφέρονται τα εξής:

«Ο πρόεδρος κ. Σ. Βαγιανός, θέτει υπόψη του Δ.Σ. το με αρ. πρωτ. 565/2024 έγγραφό του με το οποίο εισηγείται τα παρακάτω:

«Η υποστελέχωση του Οργανισμού της ΔΕΥΑΡ είναι αποτυπωμένη με σαφήνεια στη συνάρτηση του ΟΕΥ και στη λίστα των Συμβάσεων Αορίστου Χρόνου που βρίσκει κανείς στα αρχεία της Υπηρεσίας Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ενδεικτικά να αναφέρω, πως ο ΟΕΥ προβλέπει για τη λειτουργία της Επιχείρησης 360 ανθρώπους και στην παρούσα φάση αριθμούνται 160 άνθρωποι στη λίστα των εργαζομένων εκ των οποίων περίπου 16 βρίσκονται σε διαδικασία άδειας για συνταξιοδότηση ενώ παράλληλα από τους 144 που απομένουν οι 52 είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες εκπνέουν στις 31-1-2024 και στις 10-3-2024.

Στις Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες Αρχαγγέλου, Αφάντου, Πεταλούδων, Ιαλυσού απασχολούνται περί τους εννιά υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, οι οποίοι ασκούν αρμοδιότητες είσπραξης οφειλών και εξυπηρέτησης πελατών.

Αρχικά, να ενημερώσω, πως η Ταμειακή Είσπραξη των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών με βάση τα στοιχεία που μου παρέδωσε το Κεντρικό Ταμείο της Υπηρεσίας μαρτυρούν, πως εξαιτίας της δυνατότητας ηλεκτρονικών πληρωμών που παρέχει ο Οργανισμός, οι εισπράξεις έχουν μειωθεί κατά πολύ, που σε συνάρτηση κόστους- οφέλους, το αποτέλεσμα έχει αρνητικό πρόσημο, το οποίο αμβλύνεται πολύ περισσότερο αν συνυπολογιστεί η ζημία που επέρχεται στον Οργανισμό από την έλλειψη προσωπικού στο κεντρικό κατάστημα.

Πέραν της Ταμειακής Είσπραξης, το προσωπικό που απασχολείται στις Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες και έχει την αρμοδιότητα της εξυπηρέτησης των πελατών, εξυπηρετεί με μία γραφειοκρατική διαδικασία που πλήττει την αξιοπιστία της επιχείρησης όταν εν έτει 2024 και με τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία αντί της ψηφιακής αίτησης π.χ. ακολουθείται το κλασικό γραφειοκρατικό σύστημα με τον αλγόριθμο, παραλαβή αίτησης, υπηρεσιακή αποστολή στο κεντρικό κατάστημα, λήψη πρωτοκόλλου, διεκπεραίωση πράξης από το κεντρικό κατάστημα και επιστροφή στην Αποκεντρωμένη Υπηρεσία κ.ο.κ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η όποια αίτηση του ενδιαφερομένου καταλήγει και διεκπεραιώνεται στο κεντρικό κατάστημα στο οποίο συσσωρεύεται όγκος εργασιών, ο οποίος δεν δύναται να εκτελεστεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών εξαιτίας της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, με αποτέλεσμα την απώλεια της αξιοπιστίας της Επιχείρησης.

Ως πραγματική απομακρυσμένη υπηρεσία που εξυπηρετεί ανθρώπους μεγάλης ηλικίας από το σύνολο του Νότιου τριγώνου του νησιού της Ρόδου, με κύριο αντικείμενο την επανεκτύπωση λογαριασμών και την είσπραξή τους λειτουργεί η Αποκεντρωμένη Υπηρεσία Αρχαγγέλου, οι υπηρεσίες της οποίας μπορούν να καλυφθούν από ένα και μόνο άτομο.

Ως εκ τούτου, εισηγούμαι το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών με σκοπό τη στελέχωση του κεντρικού καταστήματος.

Περαιτέρω, αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες των πολιτών αναφέρω πως στο επόμενο Δ.Σ. θα έρθει η πρόταση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με τον δήμο Ρόδου ώστε έναντι του ποσού των 0,30 λεπτών ανά συναλλαγή να μας παρέχει την υποστήριξη ως προς την είσπραξη λογαριασμών από τα ταμεία των Δημοτικών Ενοτήτων ώστε να μην απωλέσει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης προς τους πολίτες, γεγονός που θα αυξήσει επί της ουσίας τα κέντρα εξυπηρέτησης της ΔΕΥΑΡ από 5 σε 10.

Πέραν τούτου, να ενημερώσω το Σώμα, πως στα χωριά μας λειτουργούν επιχειρήσεις, οι οποίες με συμβάσεις παρέχουν υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών σε οργανισμούς συμπεριλαμβανομένων και των ΔΕΥΑ, ΔΕΗ, ΔΟΥ κ.λπ. οι οποίες διεκπεραιώνουν ηλεκτρονικές πληρωμές.

Συνεπώς, η είσπραξη οφειλών, η είσπραξη διακανονισμών, καλύπτεται σε βαθμό που εξυπηρετεί ανάγκες, οι οποίες δεν δημιουργούν ζητήματα εξυπηρέτησης».

Τα μέλη ψήφισαν, μετά τη διαβεβαίωση του προέδρου, ότι θα προηγηθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών από τα κατά τόπους γραφεία του δήμου Ρόδου και στη συνέχεια θα κλείσουν τα παραρτήματα της ΔΕΥΑΡ.

Ακολουθεί διαλογική συζήτηση και κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντος του κ. Δ. Ζανεττούλλη) των παρόντων μελών λαμβάνεται η παρακάτω απόφαση:

Απόφαση 14 / 2024

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ, λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω,

Κατά πλειοψηφία αποφασίζει
• Το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών (Αρχαγγέλου, Αφάντου, Πεταλούδων, Ιαλυσού) της ΔΕΥΑΡ, με σκοπό τη στελέχωση του κεντρικού καταστήματος.

• Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ δήμου Ρόδου και ΔΕΥΑΡ για την υποστήριξη δια ζώσης πληρωμής λογαριασμών στις Αποκεντρωμένες Δημοτικές Ενότητες του δήμου Ρόδου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών, γεγονός που θα αυξήσει επί της ουσίας τα κέντρα εξυπηρέτησης της ΔΕΥΑΡ από 4 σε 10».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»