Σε φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν δύο νεαροί για διακίνηση ναρκωτικών

Σε φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν δύο νεαροί για διακίνηση ναρκωτικών

Σε φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν δύο νεαροί για διακίνηση ναρκωτικών

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1264 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα, 213,8 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης και τριών δενδρυλλίων κάνναβης.

Πρόκειται για έναν 26χρονο και έναν 24χρονο, οι οποίοι δια του συνηγόρου τους κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη κίνησαν τη διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης, το πρακτικό της οποίας επικυρώθηκε χθες από το δικαστήριο.

Έτσι, στον 26χρονο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 8 μηνών η οποία αναστέλλεται επί τριετία υπό τον όρο καταβολής ποσού 1000 ευρώ υπέρ κοινωφελούς ιδρύματος και στον 24χρονο συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 10 μηνών, η οποία επίσης αναστέλλεται επί τριετία υπό τον όρο καταβολής χρηματικού ποσού 1.139 ευρώ για κοινωφελή σκοπό.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας συμπατριώτης τους, ηλικίας 39 ετών, για τον οποίο η εκδίκαση αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων για τις 15 Μαΐου 2024.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν, ότι ο 39χρονος, ο οποίος ήταν γνωστός στις διωκτικές Αρχές της περιοχής μας καθώς είχε και στο παρελθόν απασχολήσει για παρόμοιες υποθέσεις, κατείχε και διακινούσε ναρκωτικά σε τοξικομανείς της περιοχής μας.

Οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το σπίτι του 39χρονου και διαπίστωσαν πως οι κατηγορούμενοι διέθεταν ουσίες σε άτομα που μετέβαιναν εκεί.

Έτσι, στις 7 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε «έφοδος» των αστυνομικών στο συγκεκριμένο σπίτι, όπου και εντοπίστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι.

Σε έρευνα δε που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν τέσσερις πλαστικές αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν αντίστοιχα, 162 γραμμάρια, 31,6 γραμμάρια, 16 γραμμάρια και 4,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα τσιγάρο ακατέργαστης κάνναβης, μία σιδερογροθιά, ένα μαχαίρι με πλαστική λαβή συνολικού μήκους 18 εκατοστών και μήκος λάμας 9 εκατοστών, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρία δενδρύλλια κάνναβης.

Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν, ενώ τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς, ο 39χρονος και ο 24χρονος, είχαν δηλώσει, πως τα ναρκωτικά είναι δικά τους, ανήκουν και στους τρεις και πως τα είχαν αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση.

Ωστόσο, ο 26χρονος προανακριτικά είχε διαχωρίσει τη θέση του, και είχε αρνηθεί, ότι είχε την παραμικρή σχέση με τα ναρκωτικά και φέρονταν να δήλωσε, ότι στο σπίτι των συγκατηγορούμενών του διέμενε τις τελευταίες δύο εβδομάδες (πριν τη σύλληψή του) για να προστατευθεί από την πανδημία.

Τη θέση αυτή άλλαξε απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας, όπου και ο 26χρονος είχε ισχυριστεί, ότι τα ναρκωτικά ανήκαν και στους τρεις τους.

Συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή και οι τρεις κατηγορούμενοι όταν προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν, είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις είχαν δηλώσει, πως είναι περιστασιακοί χρήστες κάνναβης και πως την ποσότητα την είχαν για αποκλειστικά και μόνο δική τους χρήση.

Μάλιστα, ο 39χρονος είχε δηλώσει στην ανακρίτρια, πως είναι αυτός που την είχε προμηθευτεί από έναν Ρομά και πως γι’ αυτό και η ποιότητα δεν ήταν καλή (είχε κλαδιά, φύλλα κ.ά.) γεγονός που μειώνει και το πραγματικό βάρος της κάνναβης.

Τους ίδιους ισχυρισμούς είχαν και οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα και οι τρεις είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής τους μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Δικάζεται αύριο 41χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πατέρα του

50χρονος κατηγορείται ότι εξαπάτησε συμπολίτες μας για εξαγορά ακινήτου του Δημοσίου

Εντοπίστηκε 20χρονος με ναρκωτικά

Κατηγορείται 30χρονος για κλοπή από εταιρεία

Στο αυτόφωρο 18χρονος για κατοχή κάνναβης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ποδηλατικού αγώνα στη Ρόδο

Θα δικαστούν Κουβανός και Γερμανός που προσπάθησαν να εξαπατήσουν πολίτες

Σε 5 έτη κάθειρξης ο 39χρονος και σε 3 έτη φυλάκισης ο 56χρονος