Κοντά στη σύλληψη των δραστών της κλοπής βρίσκεται η Αστυνομία

Κοντά στη σύλληψη των δραστών της κλοπής βρίσκεται η Αστυνομία

Κοντά στη σύλληψη των δραστών της κλοπής βρίσκεται η Αστυνομία

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2345 ΦΟΡΕΣ

Οι χαλκογραφίες βρέθηκαν στην περιοχή «Αμπέλια» της Καΐρ κατόπιν τηλεφωνήματος

Πολύ κοντά στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης κλοπής των χάλκινων αναγλύφων από τον αρχαιολογικό χώρο της Φιλερήμου, βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές του νησιού μας, οι οποίες συνεχίζουν εντατικά τις έρευνές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», στο στόχαστρο των αστυνομικών του Τμήματος Ιαλυσού που χειρίζονται την υπόθεση, έχουν «κλειδωθεί» τρία με τέσσερα άτομα, τα οποία και ερευνώνται εξονυχιστικά προκειμένου να διαπιστωθεί η εμπλοκή τους ή μη, στην υπόθεση.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, ότι είναι θέμα χρόνου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Στο μεταξύ, όπως ήδη είναι γνωστό, χθες το πρωί εντοπίστηκαν στην περιοχή «Αμπέλια» της Καΐρ, τα προσκυνητάρια που είχαν κλαπεί από τη Φιλέρημο και αναζητούνταν.

Βάσει των ιδίων πληροφοριών, με ένα τηλεφώνημα, άγνωστος ενημέρωσε χθες το πρωί (σ.σ. Τετάρτη 07/02/2024) την Αστυνομία για το σημείο όπου βρίσκονταν τα προσκυνητάρια.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού μετέβησαν στην περιοχή, όπου βρίσκονται τα αμπέλια της Καΐρ, όπου και εντόπισαν τις επτά χαλκογραφίες, όπως ακριβώς είχαν αφαιρεθεί από το μνημείο της Φιλερήμου. Οι έξι ολόκληρες αναπαραστάσεις και η μία που είναι σπασμένη στη μέση βρίσκονταν στο έδαφος χωρίς κάλυψη.

Οι χαλκογραφίες έχουν μεταφερθεί με τη συνδρομή και της Αρχαιολογίας για φύλαξη. Ωστόσο, οι έρευνες της Αστυνομίας δεν σταμάτησαν, αντίθετα εντάθηκαν ακόμη περισσότερο προς αναζήτηση, αυτή τη φορά, του δράστη ή των δραστών που αφαίρεσαν και κατείχαν τα προσκυνήματα.

Όλη την ημέρα, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού που χειρίζονται την υπόθεση ελάμβαναν καταθέσεις και στοιχεία, τα οποία αξιοποιούν κατάλληλα ώστε να καταφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, πάντως, ο άνθρωπος που τηλεφώνησε και ενημέρωσε για το πού βρίσκονταν τα προσκυνητάρια φέρεται να γνώριζε για την υπόθεση και να μην πρόκειται για τυχαίο γεγονός.

Σε κάθε περίπτωση, οι έμπειροι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και ελέγχουν τα πάντα προκειμένου να φθάσουν όσο το δυνατόν συντομότερα στον δράστη ή στους δράστες της κλοπής.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Χθες το μεσημέρι, για την εξιχνίαση από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού της κλοπής των χάλκινων εικόνων από τον αρχαιολογικό χώρο της Φιλερήμου στη Ρόδο, εκδόθηκε ανακοίνωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στην οποία αναφέρεται, ότι τις χαλκογραφίες τις εντόπισαν αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:
«Εξιχνιάστηκε σήμερα σ.σ. χθες (Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024), από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, η κλοπή επτά επιτοιχιζομένων χαλκογραφιών αναπαράστασης των Παθών του Χριστού, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί την 2 Φεβρουαρίου 2024 από τον αρχαιολογικό χώρο της Φιλερήμου στη Ρόδο.

Τις αφαιρεθείσες χάλκινες εικόνες εντόπισαν σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση, εγκαταλειμμένες σε υπαίθρια έκταση.

Οι χαλκογραφίες κατασχέθηκαν και φυλάσσονται προκειμένου να αποδοθούν στην αρμόδια Υπηρεσία.

Η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζεται».

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών