Απεργούν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Απεργούν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Απεργούν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 777 ΦΟΡΕΣ

Σε απεργία κατέρχονται σήμερα, Πέμπτη 8 του μήνα, τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υιοθετώντας την ομόφωνη απόφαση του 16ου Συνεδρίου της ΠΟΣΔΕΠ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα συμμετάσχουν και στις κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Κεντρικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΔΕΠ αναφέρει τα εξής:

«Υποστηρίζουμε σθεναρά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, τα οποία ευθέως υπονομεύονται από τις εισαγγελικές παρεμβάσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και τις εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας.

Η εκπαιδευτική διαδικασία και η διεξαγωγή εξετάσεων αποτελούν αποκλειστική ευθύνη των λειτουργών της Ανώτατης Δημόσιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι οφείλουν να προασπίσουν την αξιοπιστία και την ακεραιότητά τους.

Ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των φοιτητικών συλλόγων να αγωνίζονται δημοκρατικά για τη διασφάλιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του μέλλοντός τους.

Προχωράμε:

1) Στην προκήρυξη, κυλιόμενων στάσεων εργασίας, η οποία καλύπτει κάθε διδάσκοντα και κάθε διδάσκουσα, όπου επιχειρείται η επιβολή εξεταστικών διαδικασιών οι οποίες αναιρούν και καταστρατηγούν την αναφαίρετη αρμοδιότητα των μελών ΔΕΠ να καθορίζουν τον τρόπο εξέτασης και αξιολόγησης στα μαθήματα/εργαστήρια που τους έχουν ανατεθεί.

2) Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 8 Φεβρουαρίου και συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, 12.00 Προπύλαια και σε αντίστοιχα συλλαλητήρια που οργανώνονται σε όλα τα νησιά που εδρεύει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου».

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»