Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της κλοπής

Συνεχίζονται οι έρευνες για  τον εντοπισμό των δραστών της κλοπής

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της κλοπής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1141 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών που αφαίρεσαν τις χάλκινες εικόνες από τη Φιλέρημο.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού που χειρίζονται την υπόθεση, συγκεντρώνουν και αξιολογούν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να «δέσουν» την υπόθεση και να παραπεμφθούν ο υπεύθυνος ή οι υπεύθυνοι της κλοπής στη δικαιοσύνη.


Όπως είναι γνωστό, οι επτά επιτοιχιζόμενες χαλκογραφίες αναπαράστασης των Παθών του Χριστού, είχαν αφαιρεθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 (εκτιμάται βραδινές ώρες) από τον αρχαιολογικό χώρο της Φιλερήμου στη Ρόδο.


Η απουσία τους όμως έγινε αντιληπτή το μεσημέρι της επόμενης ημέρας από πολίτη, ο οποίος ενημέρωσε τον φύλακα που βρίσκεται εκεί. Άμεσα ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού στο οποίο σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες.


Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου, οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο, χωρίς να εντοπίσουν τα κλοπιμαία, ωστόσο, σε συζήτηση που είχαν με τους κατοίκους του καταυλισμού, ζήτησαν να ενημερώσουν τις αστυνομικές Αρχές αν πέσει κάτι στην αντίληψή τους.


Τελικά προχθές, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, με ένα τηλεφώνημα που έγινε στην Αστυνομία, άγνωστος ενημέρωσε για το σημείο όπου βρίσκονταν τα προσκυνητάρια.
Άμεσα σήμανε συναγερμός και αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού μετέβησαν στην περιοχή, όπου βρίσκονται τ’ «αμπέλια» της Καΐρ όπου και εντόπισαν τις επτά χάλκινες εικόνες, όπως ακριβώς είχαν αφαιρεθεί από το μνημείο της Φιλερήμου.
Οι έξι ολόκληρες εικόνες και η μία που είναι σπασμένη στη μέση, βρίσκονταν στο έδαφος, χωρίς κάλυψη.


Οι χαλκογραφίες μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή και της Αρχαιολογίας για φύλαξη. Ωστόσο, οι έρευνες της Αστυνομίας δεν σταμάτησαν.
Αντίθετα έχουν ενταθεί ακόμη περισσότερο προς αναζήτηση, αυτή τη φορά, του δράστη ή των δραστών που αφαίρεσαν και κατείχαν τα προσκυνητάρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» στο στόχαστρο των αστυνομικών του Τμήματος Ιαλυσού που χειρίζονται στην υπόθεση έχουν «κλειδωθεί» συγκεκριμένα άτομα, τα οποία και ερευνώνται εξονυχιστικά, προκειμένου να διαπιστωθεί η εμπλοκή τους ή μη, στην υπόθεση.


Σημειώνεται πως τα προσκυνητάρια που είχαν κλαπεί, αποτελούν έργα μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας και ιστορούν σε χαλκογραφία τα Πάθη του Χριστού στον «δρόμο προς τον Γολγοθά», έργο του 1934.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών