Ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές ασκήθηκε σε 22χρονο Ρομά

Ποινική δίωξη για διακεκριμένες  κλοπές ασκήθηκε σε 22χρονο Ρομά

Ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές ασκήθηκε σε 22χρονο Ρομά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2617 ΦΟΡΕΣ

Ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές ασκήθηκε σε βάρος του 22χρονου Ρομά που κατηγορείται για την αφαίρεση μπαταριών και άλλων εξαρτημάτων από οχήματα της περιοχής μας, και κρατείται, προκειμένου την προσεχή Δευτέρα να προσαχθεί ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, για να απολογηθεί.

Ο 22χρονος κατηγορείται για τη διάπραξη έξι περιπτώσεων κλοπών, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκαν 12 μπαταρίες οχημάτων και διάφορα άλλα ανταλλακτικά!
Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση άρχισε ν’ απασχολεί τις Διωκτικές Αρχές της περιοχής μας, όταν προχθές το πρωί, μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φορτηγών

Αυτοκινήτων Ρόδου «ο Κολοσσός» πήγαν να πάρουν τα οχήματά τους και διαπίστωσαν ότι έλειπαν απ’ αυτά οι μπαταρίες! Μάλιστα, σε ορισμένα είχαν προκληθεί και μεγάλες φθορές στην προσπάθεια του άγνωστου (μέχρι τότε) δράστη ν’ αφαιρέσει τις μπαταρίες. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κώστας Στυλιανού, τα οχήματα των συναδέλφων του βρίσκονταν σταθμευμένα σε διάφορες περιοχές της πόλης της Ρόδου (Σγουρού, Ροδίνι, Λαχαναγορά κ.ά.) και όταν οι ιδιοκτήτες τους προχθές το πρωί, πήγαν να τα πάρουν, διαπίστωσαν την κλοπή.


Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης, ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι πολλαπλάσιες της αξίας της μπαταρίας, καθώς σε μία περίπτωση ξεπερνάει και τα 500 ευρώ ενώ το κόστος μίας μηχανής φορτηγού κυμαίνεται από 180-220 ευρώ!

Οι κλοπές καταγγέλθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 22 Ρομά, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν συνολικά 12 μπαταρίες αλλά και άλλα διάφορα ανταλλακτικά!

Ο 22χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου όπου, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Βασίλη Λόγγο, του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.
Ο ίδιος πήρε προθεσμία έως τις 12 Φεβρουαρίου το πρωί, προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις που θα δώσει στον ανακριτή Ρόδου, ενώ μέχρι τότε συνεχίζεται η κράτησή του.


Για την υπόθεση, εκδόθηκε ανακοίνωση από την αστυνομία η οποία αναφέρει τα εξής:
«Συνελήφθη χθες (σ.σ. 7 Φεβρουαρίου 2024) στη Ρόδο, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ένας 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, ο δράστης, χτες το πρωί (σ.σ. 7.02.2024) διέπραξε έξι κλοπές εξαρτημάτων και αντικειμένων από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.


Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• δώδεκα μπαταρίες φορτηγών,
• τέσσερα καπάκια μπαταριών
• καλώδια,
• χαρτικά είδη και
• παλετοφόρο.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών