Αξιόλογες εκπαιδευτικές δράσεις στις Καλυθιές

Αξιόλογες εκπαιδευτικές δράσεις στις Καλυθιές

Αξιόλογες εκπαιδευτικές δράσεις στις Καλυθιές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 982 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού ρομποτικής FLL Masterpiece 2023-2024, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών μαζί με το Γυμνάσιο Καλυθιών, ενώνουν τις δυνάμεις τους προσπαθώντας να επιλύσουν προβλήματα της καθημερινότητας, μέσα από την τέχνη και την τεχνολογία.

Προωθούν τα παιδιά στο να αναπτύξουν δεξιότητες που αφορούν τους συγκεκριμένους κλάδους. Η πρώτη δράση έχει ως αφόρμηση τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο νησί μας το περασμένο καλοκαίρι.

Δίνει έμφαση στις αξίες της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μέσα από το κουκλοθέατρο με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση τόσο των μαθητών όσο και του κοινού.

Η δεύτερη δράση εστιάζει στους Ρόδιους γλύπτες και αναδεικνύει τα τοπικά γλυπτά και αγάλματα μέσα από μία διαφοροποιημένη παρουσίαση της τέχνης με τη χρήση της ζαχαροπλαστικής.

Κλείνοντας, η τρίτη δράση εστιάζει τόσο στην ενημέρωση των μαθητών (μέσα από ραδιοφωνικά μηνύματα) όσο και στην ανάδειξη αξιών κατά της βίας των γυναικών (μέσα από τη δημιουργία τραγουδιών).

Αναλυτικότερα, στις παραπάνω δράσεις οι μαθητές/ τριες χρησιμοποιώντας μια πληθώρα τεχνολογικών εργαλείων σε συνδυασμό με τη μουσική, τον χορό και το θέατρο δημιουργούν και κοινοποιούν τα δικά τους μηνύματα.

Η εν λόγω δημοσίευση αποσκοπεί τόσο στην ανάδειξη των δράσεων όσο και στην ανατροφοδότησή τους μέσα από ειδικούς του χώρου (π.χ φωτογράφους, ηθοποιούς, μουσικούς, αρχαιολόγους, εκπαιδευτικούς κ.ά.).

Για περισσότερες πληροφορίες υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας στο email: mail@2dim-kalyth.dod.sch.gr.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου