Τσ. Καραγιάννης: «Αν και η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά για τους αγρότες, υπάρχουν ακόμη θέματα που πρέπει να λυθούν»

Τσ. Καραγιάννης: «Αν και η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά για τους αγρότες, υπάρχουν ακόμη θέματα που πρέπει να λυθούν»

Τσ. Καραγιάννης: «Αν και η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά για τους αγρότες, υπάρχουν ακόμη θέματα που πρέπει να λυθούν»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 874 ΦΟΡΕΣ

«Αν και η κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη έχει κάνει πολλά για τους αγρότες υπάρχουν ακόμη θέματα που πρέπει να λυθούν».

Τη δήλωση αυτή έκανε στον RealVoice στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» στους δημοσιογράφους Γιάννη Μηνατσή και Δέσποινα Κουλούμπρη ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Απολακκιάς, αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της ΝΔ και ενεργός αγρότης κ. Τσαμπίκος Καραγιάννης επισημαίνοντας παράλληλα ότι ένα από τα σοβαρότερα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Ροδίτες γεωργοί είναι τα ελάφια.

Σε κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσει ο αγροτικός κόσμος της Ρόδου, ο οποίος διαμαρτύρεται και τονίζει ότι ο κλάδος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Οι αγρότες διεκδικώντας μαζί με το σύνολο σχεδόν της Ελλάδας και της Ευρώπης τη βιωσιμότητα του κλάδου και των οικογενειών τους, θέτοντας πλήθος παραγόντων για να σταθεί αυτό δυνατό μέσα από τη βούληση των θεσμών σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

«Την πλατεία Δημαρχείου, στην πόλη της Ρόδου θα “καταλάβουν” τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου , αγρότες από τη Νότια Ρόδο, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τα συνεχώς εντεινόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η διαμαρτυρία τους εντάσσεται στο πλαίσιο των πανελλήνιων αγροτικών κινητοποιήσεων, δήλωσε στον RealVoice 99.5 ο πρόεδρος της Απολακκιάς κ. Τσαμπίκος Καραγιάννης.

Ο κ. Καραγιάννης διευκρίνισε, ότι θα είναι μια ειρηνική διαμαρτυρία στην πόλη της Ρόδου όπου θα επιδώσουν ψήφισμα και θα ενημερώσουν για τα αιτήματα και τα προβλήματά τους εκπροσώπους του δήμου Ρόδου και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Η ακρίβεια, αλλά και τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει η κλιματική αλλαγή, η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο , η μείωση του κόστους παραγωγής , το κόστος μεταφοράς καθώς τα γεωργικά εφόδια δεν έχουν την ίδια τιμή σε όλη τη χώρα και λόγω της απόστασης το κόστος για εμάς ανεβαίνει, έχουν φέρει σε οριακή κατάσταση τους αγρότες της Ρόδου», τόνισε ο κ. Καραγιάννης

Ο πρόεδρος της Απολακκιάς επισήμανε, ότι το κυριότερο ζήτημα για το οποίο διαμαρτύρονται έχει να κάνει με τις ζημιές που προκαλούν τα ελάφια στην παραγωγή τους.

Αναφέρθηκε και στο θέμα των πάρκων που θα κατασκευαστούν για τα ελάφια, τονίζοντας, ότι ο αγροτικός κόσμος τα αντιμετωπίζει με επιφύλαξη, ενώ όπως είπε, οι περιφράξεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα δε βασίστηκαν στις υποδείξεις των αγροτών και δεν έχουν αποδώσει όπως έπρεπε.

Εμείς, με επιφύλαξη δεχόμαστε τα πάρκα ενώ δε λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη μας, όπως στις περιφράξεις που έγιναν δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»