Χ. Μιχαλάκης: Δεν είναι λογικό να έχει άλλη ατζέντα ο δήμος και άλλη ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Χ. Μιχαλάκης: Δεν είναι λογικό να έχει άλλη ατζέντα ο δήμος και άλλη ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Χ. Μιχαλάκης: Δεν είναι λογικό να έχει άλλη ατζέντα ο δήμος και άλλη ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1491 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Δωδεκανήσου με τον δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη, τα αιτήματα που τέθηκαν, αλλά και τις διαδοχικές συναντήσεις εργασίας που πραγματοποιεί με την ιδιότητα του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, με δημάρχους των νησιών της Δωδεκανήσου, πολιτιστικούς συλλόγους και εκπροσώπους Παροικιακών Συλλόγων, μίλησε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο κ. Μιχαλάκης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχαν οι τουριστικοί πράκτορες με τον δήμαρχο της Ρόδου και τα αιτήματα για την καθημερινότητα που τέθηκαν, ώστε το νησί να είναι προετοιμασμένο και έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους τουρίστες, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι ο δήμος -δια της αντιδημαρχίας Τουρισμού και ο ΠΡΟΤΟΥΡ δε μπορεί να έχουν διαφορετική γραμμή στον Τουρισμό.

Όπως είπε: «Αρχές Μαρτίου ξεκινάνε και οι πρώτες αφίξεις τσάρτερ. Οι επισκέπτες έχουν αρχίσει να έρχονται και στο λιμάνι όπου έχουμε δύο προσεγγίσεις τον Φεβρουάριο και περισσότερες τον Μάρτιο.

Ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία και οι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους τουρίστες. Αυτό ζητήσαμε και από τον δήμαρχο Ρόδου κ. Κολιάδη στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχαμε μαζί του, σε μικρά πράγματα όπως οι διαγραμμίσεις, τα κλαδέματα, ο καθαρισμός των παραλιών και των πάρκων και να κλείσουν οι μπάρες της Μεσαιωνικής Πόλης που για κάποιο λόγο πέρυσι δεν έκλεισαν.

Να μεριμνήσει η δημοτική αρχή για τα μικρά καθημερινά πράγματα από νωρίς, για να δείξουμε ότι δεν είμαστε ανοργάνωτοι. Ζητήσαμε να έχουμε και έναν εκπρόσωπο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ως Ένωση Τουριστικών-Ναυτικών Πρακτόρων, αλλά δεν έγινε δεκτό».

Για τον ΠΡΟΤΟΥΡ, ανέφερε ότι «δεν αμφισβητεί κανείς το έργο του, αλλά θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα και να συμπεριλάβει περισσότερους φορείς. Δεν είναι λογικό να έχει άλλη ατζέντα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού από τον ΠΡΟΤΟΥΡ και να έχει δύο site η Ρόδος, ένα ως δήμος και ένα ως ΠΡΟΤΟΥΡ.

Είναι σαν να είναι δύο διαφορετικοί Οργανισμοί. Ο ΠΡΟΤΟΥΡ έχει εστιάσει στο άνοιγμα νέων αγορών, αλλά αυτό δεν συνάδει με την ατζέντα της αντιδημαρχίας Τουρισμού.

Ο προϋπολογισμός που έχει ο ΠΡΟΤΟΥΡ είναι κάτω από το ένα εκατομμύριο μαζί με το δήμο Ρόδου. Όταν οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι πρέπει να συνενώσεις τις δυνάμεις.

Πιστεύω ότι θα φθάσουμε πολύ γρήγορα σε αυτή τη συζήτηση. Δεν έγιναν στοχευμένες προσπάθειες, δεν μπορεί άλλα να κάνει ο δήμος και άλλα το ευέλικτο εργαλείο που έχει. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί κοινωνοί. Πρέπει αργά ή γρήγορα να γίνει ο DMO, γιατί είναι επιτακτική ανάγκη.

Για τον κύκλο επαφών και τις διαδοχικές συναντήσεις εργασίας που έχει ανοίξει με δημάρχους των νησιών της Δωδεκανήσου, Πολιτιστικούς Συλλόγους και εκπροσώπους Παροικιακών Συλλόγων, ο κ. Μιχαλάκης δήλωσε:

«Έχουμε θέσει το τρίπτυχο εξωστρέφεια, συνέργεια και συνεργασίες και στόχος μας είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου και η διασύνδεσή του με τον Τουρισμό.

Στόχος μας είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου. Θα γίνουν ωραία πράγματα σε κάθε τόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Θέσαμε το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ όλων των πλευρών για την ανάδειξη του ανεκτίμητου πολιτιστικού κεφαλαίου του δωδεκανησιακού νησιωτικού συμπλέγματος, πλαίσιο που περιγράφεται από το τρίπτυχο “εξωστρέφεια – συνέργειες – συνεργασίες”.

Στη διάρκεια των συναντήσεων, έγινε ανταλλαγή απόψεων και κατατέθηκαν προτάσεις για δράσεις και εκδηλώσεις, που στόχο θα έχουν την περαιτέρω ανάδειξη και προώθηση του πολιτιστικού αποθέματος των νησιών καθώς και τη διασύνδεση του Πολιτισμού, ως μέγιστου συγκριτικού πλεονεκτήματος των νησιών, με τον τουρισμό και κυρίως με τον τουρισμό εμπειρίας, τάση που χρόνο με το χρόνο ενισχύεται διεθνώς και μας διαφοροποιεί από τον έντονο ανταγωνισμό».

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Χρήστος Μιχαλάκης μίλησε για την ανάγκη να προβληθεί με τη μέγιστη δυνατή εξωστρέφεια και απόλυτο σεβασμό ο πλούτος των νησιών, μέσα από τη διαφύλαξη, διατήρηση και συνέχιση της τοπικής πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς, τη διατήρηση των εθίμων και της λαϊκής παράδοσης, αλλά και την ανάδειξη της σύγχρονης δημιουργίας, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή και ενεργοποίηση του τοπικού πληθυσμού των νησιών.

Ο κ. Μιχαλάκης τόνισε, ότι η περιφερειακή αρχή του Νοτίου Αιγαίου, όπως έκανε μέχρι σήμερα, θα συνεχίσει να στηρίζει την πολιτιστική δημιουργία σε όλα τα νησιά της και παράλληλα θα επιδιώξει να κάνει κοινωνούς πολλών και διαφορετικών μορφών τέχνης και ψυχαγωγίας, τόσο τους μονίμους κατοίκους των νησιών, όσο και τους επισκέπτες τους.

Ο κ. Μιχαλάκης ανέφερε τέλος με την ιδιότητα του προέδρου των τουριστικών πρακτόρων Δωδεκανήσου, ότι στις 9 Φεβρουαρίου (σ.σ. χθες) είναι προγραμματισμένη η τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, όπου επρόκειτο να γίνει και η κοπή της καθιερωμένης Πρωτοχρονιάτικης πίτας των μελών της.

Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού