Γιάννης Παρασκευάς: Κύριε πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, μήπως στραβά αρμενίζουμε;

Γιάννης Παρασκευάς: Κύριε πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, μήπως στραβά αρμενίζουμε;

Γιάννης Παρασκευάς: Κύριε πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, μήπως στραβά αρμενίζουμε;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1004 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Γιάννης Παρασκευάς

Υποκλίνομαι στο άμετρο βάθος της άγνοιάς μας, σοφών και ασόφων, ημιμαθών και αμαθών, αρνούμαι να αποδεχθώ και να κατανοήσω όμως, τις όποιες μορφές ιδιοτελούς σκοπιμότητας, όταν μάλιστα αυτές αντιστρατεύονται προγραμματικές στοχεύσεις.

Μου είναι δύσκολο να κατανοήσω, την πολιτική συμπεριφορά και στάση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, στα δυό μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει και είναι οι αιχμές του δόρατος της μεταρρυθμιστικής ατζέντας του κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Ο κ. πρωθυπουργός έχει επιλέξει και είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να καταγραφεί ως μέγας μεταρρυθμιστής, όχι όμως στα υφιστάμενα προβλήματα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και σχεδιασμού οικονομικής πολιτικής συμβατής με τα δεδομένα και τις ιδιαιτερότητές της, αλλά σε θέματα που καμιά σχέση δεν έχουν με τα υπαρκτά και οξυμένα προβλήματα της κοινωνίας.

Δεν αντιστρατεύομαι τον δικαιωματισμό, δεν είμαι αντίθετος στην προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, αγανακτώ όμως όταν απεμπολούνται τα δικαιώματα των μη προνομιούχων, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία και η αναγόρευση του δικαιωματισμού, ως μείζονος προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας.

Προσωπικός στρατηγικός στόχος του κ. Μητσοτάκη, ίσως με τη στήριξη ή και υπόδειξη άλλων δυνάμεων, η θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφυλοφίλων, αποδέχτηκε την εντολή και πιθανόν να πιστεύει ότι έτσι, βγάζει από την πλάτη του τη ρετσινιά ότι ηγείται ενός δεξιού- ακροδεξιού κόμματος και ενδύεται το ένδυμα του φιλελεύθερου πολιτικού.

Λεκτικά το προβάλλει συνεχώς, δεν διστάζει να αυτοαποκαλείται κεντρώος- φιλελεύθερος πολιτικός, χωρίς όμως, η μέχρι τώρα πολιτική του να δικαιολογεί έστω, κατ’ ελάχιστο αυτήν την επίκληση.

Έργο του μία οικονομική πολιτική, κεντρικού σχεδιασμού από τη ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ, προς όφελος των ισχυρών οικονομικών παραγόντων, ντόπιων και ξένων, τα στοιχεία τα οικονομικά που προβάλλονται για τη δήθεν οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο, δεν αντέχουν σε καμιά σοβαρή κριτική.

Οι αγορές ΓΗΣ και Επιχειρήσεων από ξένους δεν είναι ανάπτυξη, είναι διαδικασία και τρόπος δημιουργίας μικροφεουδαρχών σε μία χώρα απροστάτευτη.

Στην εμμονική του προσπάθεια να εμφανιστεί ως μεταρρυθμιστής βρήκε συμμάχους και συνεργάτες του, όχι την παράταξη που είναι αρχηγός, αλλά τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος των κομμάτων της Αντιπολίτευσης είναι ο έλεγχος της κυβέρνησης, η κατάθεση κυβερνητικής πρότασης και με την ψήφο του λαού, εάν και εφ’ όσον πείσει, η ανάληψη κυβερνητικής ευθύνης.

Σε επίπεδο πολιτικής τακτικής, στόχος είναι η αποδυνάμωση της κυβερνητικής παράταξης και η απώλεια σε επίπεδο Βουλής της ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ.

Ποια άλλη ευκαιρία θα είχαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, χωρίς χρήση του δικαιώματος της μομφής, να θέσουν σε δοκιμασία τη συνοχή της κυβερνώσας παράταξης, μετατρέποντας την ψηφοφορία για τον Γάμο των ομοφυλοφίλων, σε ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.

Έχει κάνει σημαία του το 41% και ισχυρίζεται, ότι αυτό του δίνει το δικαίωμα να αποφασίζει και να κυβερνά όπως αυτός νομίζει. Δικαίωμά του, αν έτσι κρίνει.

Η παράταξή του εμφανίζεται διχασμένη και ένας, όχι ευκαταφρόνητος αριθμός βουλευτών και υπουργών του διαφωνεί, στην ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων και της επερχόμενης υιοθεσίας.

Η κοινωνία στη μεγάλη της πλειοψηφία είναι αντίθετη, για ποιους λόγους ειδικά το ΠΑΣΟΚ γίνεται δεκανίκι της ΔΕΞΙΑΣ και της προσφέρει σωσίβιο για την αντιμετώπιση των δικών της εσωτερικών αναταράξεων.

Το ΠΑΣΟΚ, κ. πρόεδρε, δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όλων των μορφών, αλλά δεν ψηφίζει την πρόταση ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ του κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Κύριε πρόεδρε, σύντροφοι και πρώην σύντροφοι, μεγάλος θόρυβος και πολύ παραπληροφόρηση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, οι έχοντες στοιχειώδεις γνώσεις της ιστορικής διαδρομής, της δημιουργίας Πανεπιστημίων από την εποχή των μέσων χρόνων, θα γνώριζαν ότι είναι ασύμβατες οι λέξεις.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και μάλιστα των εποχών Φεουδαρχίας.
Τα Πανεπιστήμια, κ. πρόεδρε, δεν είναι εργοστάσια παραγωγής πτυχιούχων, είναι πνευματικά ιδρύματα στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, με αποστολή τη δημιουργία ΠΟΛΙΤΩΝ, όχι ΥΠΗΚΟΩΝ και όχι παραγωγή εξαχρειωμένων κολίγων στη δούλεψη αδηφάγων πλουτοκρατών.

Είναι ιδρύματα, αυτοδιοικούμενα, έκφρασης σκέψης, έρευνας, αμφισβήτησης, ευγενούς άμιλλας και γεννήτορες των επόμενων ΗΓΕΣΙΩΝ.

Τα επιχειρήματα τού οικονομικού οφέλους, είναι επιχειρήματα για ΗΛΙΘΙΟΥΣ, μπορείτε να δείτε τις διεθνείς κατατάξεις των δήθεν ιδιωτικών Πανεπιστημίων στις χώρες της ΕΥΡΩΠΗΣ και ίσως τότε, κατανοήσετε τις σκοπιμότητες τού κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Δεν υπάρχουν λόγοι να συρθείτε και να λειτουργήσετε σαν δεκανίκι και σαν εξαρτώμενος από αυτόν.
Το ΠΑΣΟΚ έχει και έγραψε ιστορία στην ΠΑΙΔΕΙΑ. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να τη σπιλώνετε και να τη διαγράφετε.

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τα Δημόσια Πανεπιστήμια και χρέος σας είναι η κατάθεση προτασης ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Η ΔΕΞΙΑ απέδειξε, ότι δεν είναι υπέρ της Αριστείας των πολιτών αλλά υπέρ της ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου