Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου

Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου

Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 991 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Ρόδος.

Ο Διαγωνισμός ήταν μία συνεργασία του δήμου Ρόδου και της Eduact και φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Κορνήλιος Καστοριάδης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Διεξάγεται με την Έγκριση του υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2). Αρμόδιος Φορέας και Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact.

Στους Διαγωνισμούς, κάθε χρόνο, λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 6.000 παιδιά συνολικά. Στο FIRST® LEGO® League Ρόδος συμμετείχαν 14 ομάδες και συνολικά περισσότεροι από 200 μαθητές και μαθήτριες, προπονητές και εθελοντές. Οι συμμετέχοντες στη φετινή θεματική που φέρει τον τίτλο MASTERPIECE℠, εστίασαν στον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες.

Σημαντική ήταν η προσφορά των εθελοντών, οι οποίοι συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων κάνοντας την εμπειρία του διαγωνισμού μοναδική για τις ομάδες.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Νοτίου Αιγαίου ήταν ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα με την Έγκριση του υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2).

Όλοι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες έλαβαν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής ενώ το 1/2 περίπου των ομάδων βραβεύτηκαν για την εξαιρετική προσπάθεια στις διαφορετικές κατηγορίες του Διαγωνισμού. Συνολικά το 1/3 των ομάδων εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Βραβεία Περιφερειακού Διαγωνισμού Νοτίου Αιγαίου FIRST® LEGO® League Ρόδο:
● Core Values Award
C3085 Power Rangers

● Innovation Project Award
C3032 ARTIFICIAL CREATORS

● Robot Design Award
C3145 Κως-μορομποτάκια

● Robot Performance Award
C3031 ROBO+ART(ήσεις)

● Motivate Award
C3023 Lindos eco Team

● Rising-All Star Award
C3091 Art team

● Breakthrough Award
C3084 7 Technology Killers

Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το FIRST® LEGO® League GREECE FINAL στην κατηγορία CHALLENGE είναι οι: C3023 Lindos eco Team, C3031 ROBO+ART(ήσεις), C3032 ARTIFICIAL CREATORS, C3085 Power Rangers, C3091 Art team.

Τον Διαγωνισμό τίμησε με την παρουσία του ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητής Αλιβίζος (Λοΐζος) Σοφός, ο οποίος βράβευσε τις ομάδες και θαύμασε την δουλειά των παιδιών.

Επιπλέον, μετάλλια και βραβεία απένειμαν ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης του δήμου Ρόδου, κ. Βαρέλης Γιώργος, ο Δημήτρης Σπανός, μέλος ΕΔΙΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι διαιτητές, οι εθελοντές και οι judges. Τέλος, οι διοργανωτές του Διαγωνισμού ευχαριστούν ιδιαιτέρως τους χορηγούς για την πολύτιμη αρωγή τους.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων