Νέος αγώνας ΜΤΒ από τον Ροδήλιο στον Άγιο Σουλά

Νέος αγώνας ΜΤΒ από τον Ροδήλιο στον Άγιο Σουλά

Νέος αγώνας ΜΤΒ από τον Ροδήλιο στον Άγιο Σουλά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 860 ΦΟΡΕΣ

Άλλον έναν αγώνα ορεινής ποδηλασίας στο αγώνισμα του CROSS COUNTRY σε σιρκουί (XCC) και XCO διοργανώνει ο Ροδήλιος στον Άγιο Σουλά, με την επωνυμία “RODILIOS MTB by KRESTEN PALACE HOTEL” την ερχόμενη Κυριακή 18 Φεβρουάριου.

Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ για το 2024 και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξή της.

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές-αθλήτριες των κατηγοριών Ανδρών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων, Μίνι Μεγάλων Αγοριών-Κοριτσιών, Μίνι Μικρών Αγοριών-Κοριτσιών και Σούπερ Μίνι Αγοριών-Κοριτσιών.

Οι διαδρομές περιλαμβάνουν δασικούς δρόμους, μονοπάτια και 200μ. ασφάλτινα κομμάτια στις παρακάτω αποστάσεις:

-XCC για Μίνι Μικρά Α-Κ και Μίνι Μεγάλα Α-Κ 1 γύρος: 1920μ.
-XCO για Ανδρες-Γυναίκες, Έφηβους - Νεάνιδες, Παίδες-Κορασίδες, Παμπαίδες – Παγκορασίδες- Μάστερς: 1 γύρος: 2110μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
• 08:50 – 09:40 Άνοιγμα Γραμματείας & επίσημη Προπόνηση (με αριθμό ποδηλάτου)
• 10:00 Μίνι Μικρά, διάρκεια αγώνα 15'
• 10:20 Μίνι Μεγάλα, διάρκεια αγώνα 20'
• 10:50 Σούπερ Μίνι, διάρκεια αγώνα 10'

• Απονομές μικρών κατηγοριών
• 11:30 Παμπαίδες, 11:11 - Παγκορασίδες, διάρκεια αγώνα 30'
• 12:10 Παίδες 12:01 Κορασίδες - Νεανίδες, διάρκεια αγώνα 40'
• 13:00 Άνδρες - Έφηβοι διάρκεια αγώνα 60'
• 14:10 Απονομές Μετά το πέρας των δηλώσεων θα ανακοινωθεί το τελικό πρόγραμμα

*Το πρόγραμμα των αγώνων μπορεί μερικώς να τροποποιηθεί την σύμφωνη γνώμη διοργανωτών και αλυτάρχη, μετά την παραλαβή όλων των δηλώσεων συμμετοχής.

Σε περίπτωση μη συγκέντρωσης του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού αθλητών/τριών κάθε κατηγορίας, θα γίνουν οι προβλεπόμενες συγχωνεύσεις, όπως ορίζουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. Θα γίνει σχετική ενημέρωση μετά το πέρας της κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχής.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές - ποδηλάτες που ανήκουν σε σωματεία της Ε.Ο.Π. και υπάγονται στην Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου, αφού έχουν εκδώσει δελτίο αθλητικής ιδιότητας για το 2024.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν από τα σωματεία μέχρι και σήμερα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στο emai: info@rodilios.gr.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ/ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργεί από τις 08:50 στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού και θα είναι ανοικτή για την παραλαβή των αγωνιστικών αριθμών από τον αρχηγό κάθε ομάδας.

Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται για υπογραφή, με την κάρτα υγείας, την αγωνιστική τους εμφάνιση και τον αριθμό τοποθετημένο, έως και 30 λεπτά πριν την εκκίνησή τους. Τεχνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 στον χώρο της Γραμματείας.

Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική, ενώ εκπρόσωποί τους, που θα συμμετέχουν στο Τεχνικό Συνέδριο θα πρέπει να είναι αυστηρά και μόνον αυτοί, που θα’ αναφέρονται στη δήλωση συμμετοχής τού κάθε σωματείου.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο αγώνας διεξάγεται με τον κανονισμό αγώνων της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της UCI για την Ορεινή Ποδηλασία. Επιπρόσθετα, ισχύουν οι κανονισμοί αγωνισμάτων μικρών κατηγοριών της Ε.Ο. Ποδηλασίας.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Οι συμμετέχοντες αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν ποδηλατική ενδυμασία (κράνος - ειδικά ποδηλατικά παπούτσια κ.λπ.) σύμφωνη με τους κανονισμούς και τις εγκυκλίους.

ΖΩΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ - ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Θα υπάρχει μια ζώνη, κοντά στον χώρο εκκίνησης. Ιατρική κάλυψη από ιατρικό προσωπικό και ασθενοφόρο όχημα σε ετοιμότητα.

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων