Φλας στο παρελθόν, 1964: Η εθνική παράταξις επικρατεί εις Ρόδον - Αι συγκεντρώσεις στο κάστρο πραγματικαί λαοθάλασσαι

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η εθνική παράταξις επικρατεί εις Ρόδον - Αι συγκεντρώσεις στο κάστρο πραγματικαί λαοθάλασσαι

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η εθνική παράταξις επικρατεί εις Ρόδον - Αι συγκεντρώσεις στο κάστρο πραγματικαί λαοθάλασσαι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 287 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3855

Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΙΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Αι συγκεντρώσεις στο Κάστρο πραγματικαί λαοθάλασσαι
Ο ΛΑΟΣ ΕΨΑΛΛΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΝ ΥΜΝΟΝ
Πληροφορίαι από όλα τα νησιά
Η Εθνική παράταξις εις την πόλιν της Ρόδου έχει κερδίσει την μάχην. Τούτο απεδείχθη κατά τας χθεσινάς μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις εις το Κάστρο της Ρόδου -εις τα Πεταλάδικα και εις την Πλατείαν Εβραίων Μαρτύρων- αι οποίαι συνηγωνίσθησαν εις όγκον και παλμόν και εθνικόν ενθουσιασμόν εκείνας του Αγίου νικολάου και της Μητροπόλεως.

Τα πλήθη διετράνωσαν την πίστιν των εις την Ελλάδα και εζητωκραύγαζαν υπέρ της Εθνικής Παρατάξεως, η οποία εγγυάται την διατήρησιν της ανεξαρτησίας της Χώρας, την οικονομικήν νομισματικήν και πολιτικήν σταθερότητα και την πρόοδον δι’ ολόκληρον τον λαόν.

Εις το τέλος των ομιλιών των υποψηφίων της Εθνικής Παρατάξεως κ.κ. Κωτιάδη, Χαρίτου και Ζαννή, οι παριστάμενοι έψαλλον τον Εθνικόν Ύμνον με πατριωτικόν ενθουσιασμόν.

Ο κ. Στέλιος Κωτιάδης ετόνισεν ότι είναι εξαιρετική η μεταστροφή του Ελληνικού λαού εις Δωδεκάνησον και εις ολόκληρον την χώραν υπέρ της Εθνικής Παρατάξεως η οποία την 17ην Φεβρουαρίου θα είναι Κυβέρνησις της χώρας και θα προωθήση την γενικήν αρχήν του προγράμματος της διά μίαν Ελλάδα Ευρωπαϊκήν με δουλειά και ικανοποιητικάς αμοιβάς δι’ όλους.

Ο κ. Χαρίτος εξήγησεν ότι την 3ην Νοεμβρίου ο κ. Παπανδρέου ήτο άγνωστος ενώ την 16ην τρέχοντος είναι γνωστός. Ανέμενε την εξουσίαν 50 έτη, έγινε Πρωθυπουργός εις ηλικίαν 76 ετών και επί 50 ημέρας και κατεσπατάλησε την περιουσίαν του Κράτους χωρίς να ικανοποιήση κανέναν σχεδόν δηλώσας ότι ετέθη ΤΕΡΜΑ εις τας παροχάς διά μίαν διετίαν. Ο κ. Χαρίτος επέκρινε επίσης εντόνως την συνεργασίαν της Ε.Κ. με την Κομμουνιστικήν ΕΔΑ.

Ο κ. Ζαννής ετόνισεν ότι ο κ. Παπανδρέου από πλεονεξίαν ωδήγησε την χώραν εις εκλογάς. Και ότι το πείσμα του αυτό διά να γίνουν εκλογαί εντός του χειμώνος είχεν ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθή και να αποθάνη ο Σοφοκλής Βενιζέλος, ο οποίος ήτο το μοναδικόν φρένον της εξαλοσύνης της Ε.Κ. αλλά τώρα - ετόνισεν ο αγών είναι παραταξιακός.

Από την μίαν είναι το μωσαϊκόν του Κέντρου με την συνοδοιπορούσαν η οδηγούσαν κομμουνιστικήν ΕΔΑ - και από την άλλην η Μεγάλη Ηνωμένη Εθνικήν Παράταξις, η οποία είναι μέγας πολέμιος του Κομμουνισμού.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ
Οι υποψήφιοι της Ε.Κ. συνοδευόμενοι από «κινούμενους οπαδούς» και από αρκετούς αριστερούς ωμίλησαν χθες εις τα άνω Μαράσια. Αι συγκεντρώσεις των ήσαν πενιχραί, αι ομιλίαι των δέ ήσαν υβριστικαί χωρίς επιχειρήματα.

ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩ
Κατά πληροφορίας εκ Κω η μεταστροφή του λαού υπέρ της Εθνικής Παρατάξεως εις την πόλιν και εις τα 4 χωρία εκ των 5 είναι αξιόλογος. Ο κ. Παρθενιάδης ωμίλησε παντού ενώπιον ογκωδών και ενθουσιωδών συγκεντρώσεων.

ΕΙΣ ΚΑΡΠΑΘΟΝ
Εις την Κάρπαθον, ο εθνικόφρων πληθυσμός της νήσου πληροφορηθείς ότι ο κ. Χιωτάκης πριμοδοτείται από την ΕΔΑ εστράφη σαφώς και κατά συντριπτικήν πλειοψηφίαν προς την Εθνικήν Παράταξιν. Επίσης η Κάσος θα δώση το 90% των ψήφων της εις την Εθνικήν Παράταξιν.

ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ
Η μεταστροφή του λαού είναι ανάλογος και εις Κάλυμνον όπου πολλοί πληροφορηθέντες ότι ο κ. Κουντούρης θεωρεί τιμήν του να εκπροσωπή τους οπαδούς της ΕΔΑ - ως ετόνισεν εις λόγον του - και ανήκοντες εις το Ιστορικόν Κόμμα των Φιλελευθέρων διεχώρησαν την θέσιν των και ετάχθησαν υπέρ της Εθνικής Παρατάξεως και μάλιστα υπέρ του εκλεκτού συμπατριώτου των κ. Ταυλαρίου.

ΕΙΣ ΛΕΡΟΝ
Ο κ. Σάββας Αγγέλου αφιχθείς εις Λέρον ανέλαβε τον προεκλογικόν αγώνα υπέρ της Εθνικής Παρατάξεως.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...