Κάθειρξη έξι ετών σε 38χρονο για τη ληστεία τράπεζας στο Φαληράκι

Κάθειρξη έξι ετών σε 38χρονο για τη ληστεία τράπεζας στο Φαληράκι

Κάθειρξη έξι ετών σε 38χρονο για τη ληστεία τράπεζας στο Φαληράκι

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1245 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 38χρονος για τη ληστεία που είχε διαπράξει πριν από οχτώ χρόνια, στο υποκατάστημα της Eurobank στο Φαληράκι.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς τού συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Κοκκινογένη, αναγνώρισε ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών για τη ληστεία και από δέκα μήνες φυλάκιση για τις λοιπές πράξεις της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 7 έτη.

Σημειώνεται, πως η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά στις 8 Νοεμβρίου 2017 και το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (πρωτόδικο δικαστήριο) με πρόταση και του Εισαγγελέα της έδρας είχε κρίνει ένοχο τον 38χρονο και του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 8 ετών για τη ληστεία και από ένα έτος για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και παράνομης κατοχής όπλου, δηλαδή κατά συγχώνευση 9 έτη κάθειρξης, 6 μήνες φυλάκιση και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση πρωτόδικα είχε παρασταθεί ο κ. Σάββας Παυλίδης.

Το χρονικό της ληστείας
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ήταν περίπου στις 2 το μεσημέρι στις 13 Δεκεμβρίου 2016 και στο υποκατάστημα της Eurobank στο Φαληράκι βρίσκονταν ένας πελάτης, οι υπάλληλοι και ο διευθυντής. Την ώρα εκείνη, ένας άνδρας μπήκε στην τράπεζα. Φορούσε αθλητική φόρμα και ένα τζάκετ καθώς και ένα καπέλο τύπου «τζόκεϊ» στο κεφάλι.

Ο άγνωστος άνδρας πλησίασε το γκισέ της τράπεζας και έτεινε ένα πιστόλι, υπό την απειλή του οποίου ζήτησε να του δώσουν χρήματα.

«Δεν είναι πλάκα, είναι ληστεία» είπε ο άγνωστος άνδρας και υπό την απειλή του όπλου που κρατούσε κατάφερε ν’ αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 16.680 ευρώ και να τραπεί σε φυγή, πεζός!

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία και έσπευσε στο υποκατάστημα διενεργώντας τις απαραίτητες έρευνες τόσο εντός της τράπεζας όσο και στη γύρω περιοχή.

Από τις καταθέσεις των μαρτύρων αλλά και τα όσα είχε καταγράψει το κλειστό κύκλωμα της τηλεόρασης που έχει η τράπεζα, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν γρήγορα τα στοιχεία του δράστη, ο οποίος δεν είχε καν καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Οι αστυνομικοί έλεγξαν και τη γύρω περιοχή του Φαληρακίου όπου είχε τραπεί σε φυγή πεζός ο δράστης, καταφέρνοντας να εντοπίσουν κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου ένα καφέ καπέλο, το οποίο έμοιαζε με αυτό που φορούσε ο δράστης της ληστείας.

Λίγες ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έστησαν «καρτέρι» έξω από το σπίτι του 38χρονου, τον οποίο και είδαν να καταφθάνει με το δίκυκλο μοτοποδήλατό του.

Ο 38χρονος παραδέχτηκε άμεσα στους αστυνομικούς ότι ήταν αυτός που έκανε τη ληστεία στην τράπεζα και συνεργάστηκε μαζί τους καθώς ο ίδιος τους παρέδωσε ένα πιστόλι κρότου μαζί με 42 φυσίγγια, που χρησιμοποίησε κατά τη ληστεία, τη μαύρη αθλητική φόρμα και το μπλε μπουφάν αλλά και την καστανή περούκα που φορούσε, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, ο 38χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς στην αυλή του σπιτιού του, όπου είχε τοποθετήσει στον κορμό δέντρου, επιμελώς κρυμμένα μέσα σε ένα πλαστικό δοχείο 16.680 ευρώ καθώς και ένα νόμισμα των 100 δολαρίων και τους τα παρέδωσε.
Επίσης, κατασχέθηκε και το δίκυκλο μοτοποδήλατο με το οποίο διέφυγε μετά τη ληστεία.

Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς προανακριτικά, ο 38χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του, την οποία – σύμφωνα με πληροφορίες- είχε πει ότι αναγκάστηκε να την κάνει εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου είχε βρεθεί ο 38χρονος, για ακόμη μία φορά, είχε παραδεχτεί την πράξη του, την οποία όπως είπε, την είχε κάνει στην απόγνωσή του να βρει χρήματα για να πληρώσει τον λογαριασμό του ρεύματος που τους είχαν κόψει.

Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τους υπαλλήλους και τους πελάτες της τράπεζας και είχε εκφράσει την ειλικρινή μεταμέλειά του.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 38χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών