Έπαυσε η ποινική δίωξη σε 38χρονο λόγω παραγραφής

Έπαυσε η ποινική δίωξη  σε 38χρονο λόγω παραγραφής

Έπαυσε η ποινική δίωξη σε 38χρονο λόγω παραγραφής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2779 ΦΟΡΕΣ

Δικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 38χρονος που είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνει από αγροτική περιοχή της Ρόδου, δύο δέματα που περιείχαν περίπου 900 γραμμάρια ηρωίνης!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το 2016 και προχθές η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, οπότε και το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για τον 38χρονο λόγω παραγραφής.

Σημειώνεται, πως η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό στις 20 Ιανουαρίου 2017 και το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Χαρίτου, είχε κρίνει ένοχο ως τοξικομανή τον 38χρονο και του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ.

Ο 38χρονος είχε εντοπιστεί μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν οι αστυνομικοί της Δίωξης, οι οποίοι μάλιστα τον είχαν θέσει και σε διακριτική παρακολούθηση.

Έτσι, στις 9 Φεβρουαρίου 2016 το βράδυ, ο 38χρονος μετέβη με δίκυκλη μοτοσικλέτα σε περιοχή επί της επαρχιακής οδού Κάτω Καλαμώνα – Ψίνθου. Εκεί άφησε το όχημά του και πήγε σε κοντινό χωράφι από το οποίο και επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα.

Τότε, οι αστυνομικοί της Δίωξης ακινητοποίησαν τον 38χρονο και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 892 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, και στο σπίτι του 38χρονου, όπου και εκεί εντοπίστηκε ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο.

Όλα τα αντικείμενα, τα χρήματα και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»