The Greek Festival στη Ρόδο με παρουσιάστρια το AI robot Sophia

The Greek Festival στη Ρόδο με παρουσιάστρια το AI robot Sophia

The Greek Festival στη Ρόδο με παρουσιάστρια το AI robot Sophia

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2130 ΦΟΡΕΣ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του “The Greek Festival”, που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου στο νησί μας.

Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ αποτελεί ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με επίκεντρο τον εορτασμό της επετείου της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων, που στόχο έχει τη διεθνή προβολή του νησιού της Ρόδου που επλήγη το περασμένο καλοκαίρι από τη μεγάλη πυρκαγιά.

Με μία σειρά θεματικών εκδρομών και δράσεων στις οποίες συμμετέχουν πρεσβείες, φορείς, παραγωγοί, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί εκπρόσωποι και δημοσιογράφοι, πρόκειται να προωθηθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα και να συζητηθούν πρωτοπόρες ιδέες και δράσεις που αφορούν τομείς Περιβάλλοντος, Παιδείας, Τεχνολογίας, Πολιτισμού και Ανάπτυξης.

Μάλιστα, στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Rhodes Palace στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πιο διάσημο AI robot Sophia που θα έχει τον ρόλο της κεντρικής παρουσιάστριας και για πρώτη φορά θα δούμε την αλληλεπίδρασή της τόσο με κορυφαίες εταιρείες όσο και με ένα πιο διευρυμένο κοινό που υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 600 άτομα.

Για το “The Greek Festival”, πραγματοποιήθηκε χθες Συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρευρέθηκαν η διοργανώτρια του Φεστιβάλ - διευθύντρια Marketing Ελλάδος και Κύπρου της Hanson Robotics κα Ανδριανή Μανέττα, ο γενικός διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία» Κυριάκος Κυριακούλης και ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης.

Ειδικότερα, η κα Μανέττα αναφέρθηκε αναλυτικά στις διαλέξεις που θα δοθούν και στους ομιλητές τους καθώς και στα θρησκευτικά μνημεία στα οποία θα πραγματοποιηθούν εκδρομές και ξεναγήσεις.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν επίσης το Μουσικό Σχολείου Ρόδου, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων, η Ομοσπονδία Παροικιακών Συλλόγων και το Μουσικοχορευτικό Σωματείο Ιαλυσού «Χορόσπιτο» στις Πηγές της Καλλιθέας στις 6 Μαρτίου.

Ειδικότερα, στις 5 Μαρτίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής: Αρχαία Κάμειρος, Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Αρταμίτου για δράση γευσιγνωσίας, Ακάντια ξενοδοχείο για τις διαλέξεις Περιβάλλοντος.

Στις 6 Μαρτίου περιλαμβάνει τα εξής: Ευαγγελισμός, Μονή Παναγίας Τσαμπίκας, Μονή Παναγίας Υψενής και Οσίου Μελετίου, Παναγία της Λίνδου και Πηγές Καλλιθέας για τις διαλέξεις και εκδηλώσεις πολιτισμού.

Τέλος, στις 7 Μαρτίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παρέλαση και επισκέψεις στα μουσεία Νεστορίδειο, Δημοτική Πινακοθήκη, Μουσείο Σταματιάδη Ορυκτολογίας και Παλαιοντολογίας, Παραδοσιακό Σπίτι Τριαντών και Μουσείο Μέλισσας της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου.

Στις 8 και 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν τα συνέδρια στο ξενοδοχείο Rodos Palace.
Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου ο κ. Κυριάκος Κυριακούλης γενικός διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία» τόνισε ότι θα διεξαχθεί μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που έχει σχέση με το σχολείο της νέας εποχής. «Πολλά πράγματα αλλάζουν γύρω μας.

Η τεχνολογία εισβάλλει δυναμικά στη ζωή μας και δεν μπορεί ν’ αφήσει ανέπαφη την εκπαίδευση. Το νέο σχολείο είναι εδώ, δεν αφορά τις επόμενες γενιές. Παγκόσμια υπάρχει μία πολύ μεγάλη συζήτηση με ποιο τρόπο μπορεί να απορροφηθεί και να ενσωματωθεί η τεχνολογία στην εκπαίδευση και ήδη οι μαθητές το κάνουν. Πρέπει τα εκπαιδευτικά συστήματα να προσαρμοστούν» ανέφερε.

Η ημερίδα αφορά γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς και εστιάζει σε γονείς που έχουν παιδιά στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και στο γυμνάσιο. Όπως τόνισε, η ψηφιακή τεχνολογία μπαίνοντας στην τάξη αλλάζει πολύ τα μοντέλα μάθησης.

Αλλάζει ο ρόλος του εκπαιδευτικού και περνάμε από μία εποχή που φεύγουμε από τη μαζική εκπαίδευση και μπορούμε να μιλάμε για εξατομικευμένη και προσωποποιημένη εκπαίδευση μέσα σε ένα σύνολο τάξεων 20-25 παιδιών.

Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης υπογράμμισε, πως είναι σημαντικό το ότι εμπλέκεται ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η εκπαίδευση και ο τουρισμός μέσα σε ένα φεστιβάλ. «Εντυπωσιάστηκα με την οργάνωση που χρειάζεται για να γίνει ένα τέτοιο φεστιβάλ και στην αρχή ήμουν και διστακτικός…

Είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί το όραμα που είχε η Ανδριάνα γιατί θέλει πολλή δουλειά. Είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα, ότι, ως Ροδίτες θα είμαστε πολύ υπερήφανοι και εύχομαι να είναι το πρώτο από πολλά που θα ακολουθήσουν και να εδραιωθεί ως θεσμός για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Το σημαντικό για εμάς είναι η εξωστρέφεια. Πολύς κόσμος επισκέπτεται κάθε χρόνο το νησί μας αλλά και εμείς θα πρέπει να κινούμαστε προς τα έξω, να γίνουμε πιο εξωστρεφείς... αυτό που οφείλουμε να κάνουμε εμείς ως δημοτική αρχή είναι να τους καλωσορίσουμε όλους και να βοηθήσουμε, ώστε να φύγουν ευχαριστημένοι από το νησί μας με την καλύτερη εικόνα».

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε χθες έχει ως εξής:
5η Μαρτίου | Περιβάλλον: Ξενοδοχείο «Ακάντια»
Χαιρετισμοί:
• Γιάννης Λαζάρου: Τηλεοπτικός παρουσιαστής της Αυστραλίας, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Brisbaneκαι ιδιοκτήτης της αλυσίδας CoffeeLab.

Ομιλητές:
• Γιώργος Κρεμλής: κύριος σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ελλάδας, με επίκεντρο στην ενέργεια, το κλίμα και το περιβάλλον. Προεδρεύει της Μονάδας Συντονισμού που υποστηρίζει την Ελληνική Πρωτοβουλία στα Ηνωμένα Έθνη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή. Επιπλέον, κατέχει θέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εξυπηρετεί σε διάφορα συμβούλια και συμβουλευτικά όργανα που σχετίζονται με θέματα περιβάλλοντος και κοινωνικών ζητημάτων.

• Δέσποινα Χατζηδιάκου: Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Πρώην διευθύντρια του ΚΠΕ Πεταλούδων, πρώην υπεύθυνη του Προξένου Καναδά για την εκπαίδευση ελληνικής γλώσσας.

• Ανδριά Παπαδοπούλου: Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης HellenicAnimal Protection με στόχο την ενοποίηση και την ενδυνάμωση των ομάδων προστασίας των ζώων. Μέσω ολιστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προωθεί ένα βιώσιμο τρόπο ζωής και προάγει τον σεβασμό προς όλα τα ζώντα πλάσματα.

• Κωνσταντίνος Μισιάλης: Διευθυντής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο iFOREST. Διεθνές Φόρουμ για το Περιβάλλον, τη Βιωσιμότητα και την Τεχνολογία. Μια πλατφόρμα που προάγει τη συνεργασία μεταξύ ειδικών εμπειρογνωμόνων και ενδιαφερομένων στον τομέα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της τεχνολογίας.

Μέσω διάφορων εκδηλώσεων και δημοσιεύσεων, το iFOREST διευκολύνει τον διάλογο και την ανταλλαγή γνώσεων για την αντιμετώπιση παγκοσμίων περιβαλλοντικών προκλήσεων και την προώθηση βιώσιμων πρακτικών παγκοσμίως.

6η Μαρτίου | Πολιτισμός: Πηγές Καλλιθέας
Χαιρετισμοί:
• Παναγιώτης Τσαλουχίδης: Πρώην επαγγελματικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της Εθνικής.

Ομιλητές:
• Γιώργος Κρεμλής: Κύριος σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ελλάδας, επικεντρωμένος στην ενέργεια, το κλίμα και το περιβάλλον. Προεδρεύει της Μονάδας Συντονισμού που υποστηρίζει την Ελληνική Πρωτοβουλία στα Ηνωμένα Έθνη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή. Επιπλέον, κατέχει θέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εξυπηρετεί σε διάφορα συμβούλια και συμβουλευτικά όργανα που σχετίζονται με θέματα περιβάλλοντος και κοινωνικών ζητημάτων.

• Τόνια Μωροπούλου: Εξέχουσα χημική μηχανικός, διδάκτορας, και καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), επίσης υπηρετεί ως αναπληρώτρια πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων. Ηγείται του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΜΠ για την «Προστασία των Μνημείων», εξειδικεύεται στη συντήρηση των μεσογειακών μνημείων και έχει συντάξει πολλά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Επιπλέον, συνεισφέρει ενεργά σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, προσφέροντας την εμπειρία της στη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

• Καθηγήτρια Δρ. Βασιλεία Κούρτη-Καζούλη: Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου εξειδικεύεται στη διγλωσσία και τη μάθηση σε ηλεκτρονικά περιβάλλοντα. Έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, εστιάζοντας στη διγλωσσία και τη διδασκαλία δεύτερης γλώσσας με τη χρήση τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας.

Επιπλέον είναι διευθύντρια του προγράμματος M.Ed. "Ανάλυση και Διδασκαλία Πρώτων, Δεύτερων/Ξένων Γλωσσών" και εποπτεύει το Εργαστήριο Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Με εκτεταμένη εμπειρία σε έρευνα, διδασκαλία και διαχείριση έργων, αφοσιώνεται στην προώθηση της γλωσσικής εκπαίδευσης και της ενσωμάτωσης τεχνολογίας.

• Ιωάννα Καριοφίλη: Πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, αναλαμβάνει τώρα τον ρόλο της προέδρου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία, ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΕΑΟΜ-Α.

• Κωνσταντίνος Πρέντζας: Ειδικός Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, Συμβούλιο ΑΧΕΠΑ Νέας Υόρκης.

Συνέδριο της 8ης Μαρτίου: Ξενοδοχείο «Ρόδος Παλάς»
• Ανδριανή Μανέττα, πρόεδρος της VictoriousNetwork& διευθύντρια Μάρκετινγκ HansonRobotics

• Χόρχε Αντόνιο Φερνάντεθ Γκαρθία, πρόεδρος της LamborginiLatinoamerica

• Σοφοκλής Ξυνής, ιδιοκτήτης του Μεσογειακού Κολεγίου & του ΙΕΚ Άλφα

• Νικόλαος Φαχαντίδης, πρόεδρος Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, διευθυντής Ερευνητικού Εργαστηρίου Πληροφορικής και Ρομποτικής στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία (εργαστήριο LIRES), διευθυντής του ΠΜΣ «Εφαρμογές των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση», ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Συνέδριο της 9ης Μαρτίου για την τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακά συστήματα στα σχολεία, από τα Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία» στο Ξενοδοχείο «Ρόδος Παλάς».
• Κυριάκος Κυριακούλης, CEO Ροδίων Παιδεία

• Μάριος Χατζημιχαήλ, διευθυντής Γυμνασίου του Ροδίων Παιδεία, καθηγητής Πληροφορικής

• Ελένη Ζαγκλαρίδου, εκπρόσωπος Εκπαίδευσης της Microsoft στην Αγγλία, Κύπρο και Μάλτα

• Κώστας Καρπούζης, καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου στο τμήμα Επικοινωνιών, Μέσων Ενημέρωσης και Πολιτισμού, διευθυντής Έρευνας στο Ινστιτούτο Επικοινωνίας και Υπολογιστών του ΕΜΠ (ΙΕΚΥ ΕΜΠ) και πρόεδρος του Τμήματος Προγραμματισμού Παιχνιδιών στην SAEAthens

• Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη, BSc στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Μπόστον της Μασαχουσέτης, ΗΠΑ. Εκτελεστικός διευθυντής για Κτήματα – Πάρκα & την Υγεία Ζώων της περιφέρειας Αττικής

Για δηλώσεις δωρεάν συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο www.thegreekfestival2024.gr και να συμπληρώσουν τη φόρμα με την ονομαστική τους κράτηση.

Διαβάστε ακόμη

Προσοχή… αδιέξοδο!

Τη Ρόδο επισκέφθηκε o Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ

3χρονο κοριτσάκι έπεσε από μπαλκόνι στη Ρόδο και τραυματίστηκε σοβαρά

Aνακοίνωση της παράταξης του Αντ. Καμπουράκη για το δάνειο που πρόκειται να λάβει ο δήμος Ρόδου

Άσκηση για εκδήλωση πυρκαγιάς σε πλοίο έγινε στο λιμάνι της Ρόδου

Σωματείο Ε.Ι.Χ. με οδηγό: «Δεν είναι μέλη μας οι εταιρείες που κατήγγειλαν οι ταξιτζήδες»

Δάνειο 9,5 εκατομμυρίων θα αιτηθεί ο δήμος της Ρόδου

Για το θέμα του Εθνικού Θεάτρου ενημερώθηκε ο αν. υπουργός Εθνικής Οικονομίας