Ανακοίνωση της Τ.Ε. ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Ανακοίνωση της Τ.Ε. ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Ανακοίνωση της Τ.Ε. ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 674 ΦΟΡΕΣ

Από την Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Δωδεκανήσου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών βρίσκει απάντηση από τους ίδιους τους αγρότες, που συνεχίζουν τον αγώνα τους.Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα που δίνει ο αγροτικός κόσμος σε όλη την Ελλάδα και στην περιοχή μας.
Για τους αγρότες της περιοχής μας, που έχουν αντιμετωπίσει για χρόνια αυτή την περιφρόνηση των αιτημάτων τους από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και για τον επιπλέον λόγο της ανεξέλεγκτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τα ελάφια στη Ρόδο, η ικανοποίηση των αιτημάτων τους είναι μονόδρομος για την ίδια τους την επιβίωση.
Στη Ρόδο για να υπάρχει αγροτιά δεν χωρά σε συζήτηση κανένα ημίμετρο από όπου κι αν εξαγγελθεί.
Η καταστροφή της είναι ήδη προδιαγεγραμμένη από την πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις και με την νέα ΚΑΠ της ΕΕ και με την γενικότερη αντιαγροτική πολιτική , αλλά και με τη διαχείριση του προβλήματος των καταστροφών από τα ελάφια.
Η ισορροπία που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στην ανθρώπινη δραστηριότητα και την άγρια πανίδα του νησιού συγκεκριμένα με το μοναδικό σε είδος του ελάφι της Ρόδου δεν υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, με ευθύνη όλων όσων κυβέρνησαν.
Άμεσα πρέπει να υλοποιηθεί το σύνολο των μέτρων που προβλέπονται και σε μελέτες για την διαχείριση του ελαφιού της Ρόδου, ώστε να μπορεί να ζει στο φυσικό του χώρο μακριά από τις αγροτικές καλλιέργειες και το οδικό δίκτυο, τον έλεγχο του πληθυσμού του, να επιδοτούνται οι περιφράξεις των χωραφιών και να αποζημιώνονται οι ζημιές και οι καταστροφές στο 100%.
Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ισχυροποιηθεί ο αγώνας με τους αγωνιστές αγρότες και τους εργαζόμενους μέσα στις μεγάλες μάχες που δίνουμε για την επιβίωση, το μεροκάματο, το εισόδημα, την παιδεία και την υγεία αυτή την περίοδο με άμεσο σταθμό την 28η Φεβρουαρίου, έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη με σύνθημα της απεργίας «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη