Ολγ. Κεφαλογιάννη: Να γίνουν πιο αναγνωρίσιμοι οι αγροτουριστικοί και γαστρονομικοί προορισμοί στη χώρα

Ολγ. Κεφαλογιάννη: Να γίνουν πιο αναγνωρίσιμοι οι αγροτουριστικοί και γαστρονομικοί προορισμοί στη χώρα

Ολγ. Κεφαλογιάννη: Να γίνουν πιο αναγνωρίσιμοι οι αγροτουριστικοί και γαστρονομικοί προορισμοί στη χώρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 640 ΦΟΡΕΣ

Η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Συναντήθηκα στα γραφεία του Ε.Ο.Τ. με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Γιώργο Καββαθά και τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΣΕ κ. Ιωάννη Δαβερώνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε ιδιαίτερη βάση στην επικαιροποίηση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας στα εστιατόρια της χώρας και στην αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.

Σε ολόκληρη τη συζήτηση ήταν ξεκάθαρη η πρόθεσή μας για την προώθηση της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού στο εξωτερικό μέσω της πιστοποίησης των ελληνικών εστιατορίων αλλά και την πιο στενή συνεργασία αυτών με τα ελληνικά οινοποιεία.

Έγινε σαφές, επίσης, ότι η επικαιροποίηση του συγκεκριμένου σήματος μπορεί να λειτουργήσει σαν ομπρέλα, να προστατεύσει και να προωθήσει τις τοπικές διατροφικές συνήθειες και προτάσεις.Από την πλευρά μου υπογράμμισα ότι το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας των αγροτουριστικών και γαστρονομικών προορισμών και δραστηριοτήτων, κάτι που θα συμβάλλει σημαντικά στη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς, αλλά και στη διασύνδεση των προορισμών.

Το Υπουργείο προχωράει στη δημιουργία πλατφόρμας με έναν διαδραστικό ψηφιακό χάρτη που θα βοηθήσει την προώθηση και την προβολή της εστίασης, του αγροτουρισμού και του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων