Συμμετοχή του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου στο σχέδιο Erasmus+ “Digital for Active Education”

Συμμετοχή του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου στο σχέδιο Erasmus+ “Digital for Active Education”

Συμμετοχή του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου στο σχέδιο Erasmus+ “Digital for Active Education”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 861 ΦΟΡΕΣ

Το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου συμμετέχει στο σχέδιο Erasmus+ με κωδικό 2023-1-PT01-KA220-SCH-000166387 και τίτλο “Digital for Active Education” (Dig4AEdu), στο οποίο λαμβάνουν μέρος πέντε ευρωπαϊκά σχολεία (Ελλάδα, Λετονία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τουρκία) και η Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Πόρτο. Η περίοδος ανάπτυξης/υλοποίησης του έργου εκτείνεται από τις 29/12/2023 έως τις 28/12/2025.

Η δράση απευθύνεται και στοχεύει σε μαθητές 14 έως 16 ετών και σε εκπαιδευτικούς. Το έργο έχει ως στόχο να μοιραστούν εμπειρίες μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, να γίνει διάχυση των καλών πρακτικών και να δημιουργηθούν από κοινού παιδαγωγικές πρακτικές καινοτομίας μέσω της ενεργητικής μάθησης και της εκπαίδευσης STEAM.

Το Dig4AEdu θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα 24 μηνών, με 20 προγραμματισμένες δράσεις (2 επιμορφώσεις κατάρτισης εκπαιδευτικών στην ενεργητική μάθηση και τις ψηφιακές τεχνολογίες, 5 κινητικότητες μαθητών, 6 διαδικτυακά σεμινάρια, 4 εκδηλώσεις πολλαπλασιασμού και 3 συναντήσεις έργου) και την παραγωγή τριών παραδοτέων.

Τα δύο παραδοτέα θα αποτελούνται από ψηφιακούς πόρους χαμηλού κόστους για την εκπαίδευση στις φυσικές επιστήμες και το τρίτο θα είναι ένα παιδαγωγικό εργαλείο (ebook) που θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/-τριες, για την εφαρμογή της διερευνητικής μάθησης σε διδακτικά σενάρια που θα χρησιμοποιούν τους πόρους του έργου, όπως και παραδείγματα έργων STEAM που θα έχουν πραγματοποιηθεί.

Τα αποτελέσματα του έργου θα παρουσιαστούν σε εθνικά και διεθνή συνέδρια καθώς και σε περιοδικά με κριτές με εισηγήσεις επιστημονικών άρθρων. Αναλυτικότερα, οι στόχοι του προγράμματος είναι οι εξής:

• Προώθηση της αριστείας στους τομείς STEAM.

• Καθοδήγηση των εκπαιδευτικών προς ενεργητικές διδακτικές πρακτικές.

• Κινητοποίηση και ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων.

• Βελτίωση των διεπιστημονικών και πολυαισθητηριακών προοπτικών.

• Δημιουργία εκτεταμένων επιστημονικών δικτύων. Τέλος, όπως χαρακτηριστικό αναφέρει το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου «το σχολείο μας νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανο για αυτή τη συμμετοχή του, καθώς θα δοθεί η ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να διευρύνουν τους ορίζοντές τους αλλά και να προχωρήσουν στη διάχυση των καλώς πρακτικών που θα γνωρίσουν προς όλη τη σχολική κοινότητα».

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου