Νικητιάδης: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών για την επιβίωσή τους

Νικητιάδης: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών για την επιβίωσή τους

Νικητιάδης: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών για την επιβίωσή τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 851 ΦΟΡΕΣ

Στο πλευρό των αγροτών της Ρόδου τάσσεται με δήλωση του ο Γιώργος Νικητιάδης Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος του Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης του κόμματος. Σε δήλωση του ο κ. Νικητιάδης αναφέρει :

«Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων, αυτό κάνει και τώρα. Δυστυχώς οι άνθρωποι που παράγουν με μόχθο αναγκάστηκαν να βγουν στους δρόμους για να τους προσέξει η κυβέρνηση. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η ΝΔ, αντί να ακούσει τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα για να τους στηρίξει να συνεχίσουν να παράγουν, «έξυσε το βαρέλι» κατά δήλωση του κ. Μητσοτάκη για να δώσει ψίχουλα λες και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν ελεημοσύνη.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των νησιών μας μάλιστα είναι σε δεινότερη θέση από τους συναδέλφους τους στην ηπειρωτική χώρα. Το κόστος παραγωγής στα νησιά είναι υψηλότερο, τα αγροτικά εφόδια είναι ακριβότερα ενώ παραλλήλως έχουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα άρδευσης και μεταφορών τόσο των προϊόντων τους όσο και των απαραίτητων καλλιεργητικών μέσων.

Έχουμε καταθέσει ως ΠΑΣΟΚ σειρά προτάσεων που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των παραγωγών της χώρας με επαναδιαπραγμάτευση του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων σε αγροτικές περιοχές για μηδενισμό του κόστους ενέργειας, την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Αγροτικό πετρέλαιο, την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για δικαιότερες αποζημιώσεις, την προστασία της αγροτικής γης από κερδοσκοπικές πρακτικές και ξένα funds, να οριστεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή τροφίμων και αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες η πιστοποίησή τους σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και εθνικά πρότυπα και να υπάρχει μηδενική ανοχή σε πρακτικές παράνομων ελληνοποιήσεων.

Ο αγώνας για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών αποτελεί αγώνα βιωσιμότητας όχι μόνο του πρωτογενή τομέα αλλά και βιωσιμότητας των νησιών μας και της χώρας μας».

 

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη