Διπλή πρόκριση και βράβευση της Anosis Robotics Academy στο FIRST® LEGO® League Greece

Διπλή πρόκριση και βράβευση της Anosis Robotics Academy στο FIRST® LEGO® League Greece

Διπλή πρόκριση και βράβευση της Anosis Robotics Academy στο FIRST® LEGO® League Greece

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2872 ΦΟΡΕΣ

Η Anosis Robotics Adademy συμμετείχε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου FIRST® LEGO® League που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

O διαγωνισμός αυτός διεξάγεται από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Eduact, με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και είναι ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που διεξάγονται στην Ελλάδα για την πρόκριση στα τελικά του First League Greece Finals.


Στο FIRST® LEGO® League Ρόδος συμμετείχαν 14 ομάδες και συνολικά περισσότεροι από 200 μαθητές και μαθήτριες, προπονητές και εθελοντές. Οι συμμετέχοντες στη φετινή θεματική που φέρει τον τίτλο MASTERPIECE℠ εστίασαν στον ρόλο που παίζει το STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematicseducation) στις τέχνες.
Η ομάδα της Anosis Robotics Academy συμμετείχε στον διαγωνισμό με 2 ομάδες:


Με την ομάδα Ρομποσυναρτήσεις (ROBO+ART(ήσεις)με τα παιδιά: ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΣΤΕΡΓΟΣ, ΓΟΥΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, ΓΟΥΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΓΙΑΛΛΟΥΣΗ ΛΥΔΙΑ, ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΛΙΑΜΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ, ΣΠΑΝΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ


Και την ομάδα Artificial Creators με τα παιδιά: ΑΡΑΠΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΓΙΑΛΛΟΥΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ , ΚΑΒΑΣΙΛΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, ΚΑΤΣΑΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΜΑΛΛΙΑΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΝΕΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ


Ο στόχος της πρόκρισης επιτεύχθηκε με απόλυτη επιτυχία, με την πρόκριση και των 2 ομάδων της Anosis Robotics Academy στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα, η πρόκριση ήταν θριαμβευτική αφού η ομάδα Ρομποσυναρτήσεις (ROBO+ART(ήσεις) κατέλαβε την 1η θέση στο Robot game και πήρε και το βραβείο Robot Performance Award, ενώ η ομάδα Artificial Creators πήρε την 2η θέση στο Robot game και το βραβείο Innovation Project Award.


Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, στους γονείς τους, στους προπονητές καθώς και στους διοργανωτές για την άρτια διοργάνωση του διαγωνισμού.


Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στον χορηγό της Anosis Robotics Academy, Dodekanisos Seaways, γιατί πίστεψε στις ομάδες μας από την πρώτη στιγμή, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να προπονηθούν σε ένα άρτιο τεχνολογικά χώρο πλήρως εξοπλισμένο.


Πολλές ευχαριστίες πρέπει να δοθούν σε όλους τους εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες που μίλησαν με τα παιδιά των ομάδων και τους ενέπνευσαν έτσι ώστε να βρουν την καλύτερη δυνατή καινοτομία για τον διαγωνισμό συνδυάζοντας τη ρομποτική με την τέχνη. Τέλος, ευχαριστίες και στην εταιρεία «Άρτος και Παράδοση» για τα εδέσματα που προσέφερε στα παιδιά κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.


Η ANOSIS Robotics Academy δεσμεύεται ότι με τον ίδιο ζήλο και όρεξη θα παραμείνει προσανατολισμένη στην πολύπλευρη, βιωματική εκπαίδευση των παιδιών της Ρόδου για να αποκτήσουν πολλαπλά γνωσιακά εφόδια, τόσο στις σύγχρονες τεχνολογίες, όσο και κοινωνικές δεξιότητες μέσα από τη συμμετοχή τους σε ανάλογους διαγωνισμούς Ρομποτικής στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου