«Ο αδελφός μου, ο Αμαντέους» στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

«Ο αδελφός μου, ο Αμαντέους» στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

«Ο αδελφός μου, ο Αμαντέους» στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1295 ΦΟΡΕΣ

«Η συγκίνησή μου που ένα θεατρικό μου έργο θα παρουσιαστεί στη “μητρόπολη” των Δωδεκανήσων, είναι μεγάλη», είναι τα πρώτα λόγια του Κασιώτη συγγραφέα και δημοσιογράφου Μηνά Βιντιάδη, όταν έμαθε για τις παραστάσεις της Ρόδου.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το νέο έργο του Βιντιάδη «Ο αδελφός μου, ο Αμαντέους» θα φιλοξενηθεί για δύο παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, 17 και 18 Φεβρουαρίου.


Το έργο περιγράδει την άγνωστη ιστορία της αδελφής του Αμαντέους Μότσαρτ. Μια γυναίκα που δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Ένα παιδί-θαύμα που έμεινε στην αφάνεια με τη συγκλονιστική Πέμη Ζούνη να υποδύεται τη Νάνερλ, τον Φοίβο Έλιο Μπέικο τον Αμαντέους, ενώ στο πιάνο ερμηνεύει εμβληματικές μελωδίες του Μότσαρτ ο εξαίρετος Διονύσης Μαλλούχος, με σκηνοθέτη τη Βάνα Πεφάνη.


Όπως σημειώνει ο συγγραφέας, στο έργο «ξετυλίγονται τα παιδικά χρόνια του Αμαντέους και της Νάνερλ, η ανέλιξή τους, η σχέση με τον πατέρα τους, ένας αρμονικός συνδυασμός Θεάτρου και Μουσικής με τις μελωδίες του Μότσαρτ να συγκινούν. Μια μουσικό-θεατρική σκηνική περιπέτεια, που μιλά για ακυρωμένες επιθυμίες, αδελφικές σχέσεις, το «ταλέντο» και την καλλιτεχνική υπεροψία, τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γνωστή σε ελάχιστους, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία». Για τον Μηνά Βιντιάδη οι μεγάλοι συνθέτες της κλασικής μουσικής, η ζωή και το έργο τους, είναι μια πρόκληση.

Κι είναι χαρούμενος γιατί ένας εμβληματικός χώρος, το Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου, φιλοξενεί ένα έργο του «μια μουσικο-θεατρική σκηνική περιπέτεια, που μιλά για ακυρωμένες επιθυμίες, αδελφικές σχέσεις, το «ταλέντο» και τη καλλιτεχνική υπεροψία, τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γνωστή σε ελάχιστους, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία», όπως λέει.

INFO

Βοηθός σκηνοθέτης: Ντέπυ Πάγκα,
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης.

Πρωτότυπη μουσική - Ήχοι: Orestis,
Video Art – Trailer: Νίκος Γιαβρόπουλος
Κινησιολογία: Κυριάκος Κοσμίδης.

Η παράσταση «Ο αδελφός μου, ο Αμαντέους» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού.
Πληροφορίες- Εισιτήρια:
https://tickets.public.gr/theater/ o-aderfos-mou-o-amanteous-rodos/

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας